8 Mbps İnternet 16 Mbps Yapılmalı Mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, havaların ısınması sebebi ile yazlık bahçemize taşınınca 35 Mbps sınırsız internetimi nakil yaptırdım ve bana 8 Mbps internet tanımlanmış. Bahçedeki telefon hattı oldukça eski olduğu için 8 Mbps üstünü alabilir miyim bilmiyorum. Sizce 16 Mbps olması konusunda Türk Telekom için görüşmeli miyim?
hat değerleri.JPG

16 Mbps yapıp, yapmama kararını bana bırakmış durumdalar ancak fotoğrafta olan hat değerleri ne anlama geliyor, 16 Mbps değerini kaldıracak mı emin değilim.
ADSL bağlantıyı kaldırır ancak hattınızı VDSL yaptırırsanız daha da yüksek hız alırsınız. Yani paranızın karşılığını olabildiğince almış olursunuz. Müşteri destek ekibine sorun, eğer VDSL'e geçiş yapabiliyorsanız geçmenizi öneririm açıkçası.

Çok çok rahat 16 alabilirsiniz ve Snr'ın bu kadar yüksek olması bölgenizde Vdsl'de olduğuna işaret. İnternet altyapısı ve hızı sorgulama Buradan bir sorgulayın.
Cevabınız için teşekkürler. Vdls olduğunu pek düşünmüyorum açıkçası çünkü merkeze 42 km uzaklıkta bir köydeyim. Burası daha önce beldeydi ancak son çıkan yasadan dolayı nüfus azlığında köy oldu. Telefon hatları da oldukça eski, yirmi yıl önce falan değişmiş olabilir.
Ayrıca buradan sorgulama yaptığımda bizimle birlikte üç komşumuzda altyapı olmadığı, diğer bir komşumuzun da 71 Mbps hız alacağı görünüyor :)
ADSL bağlantıyı kaldırır ancak hattınızı VDSL yaptırırsanız daha da yüksek hız alırsınız. Yani paranızın karşılığını olabildiğince almış olursunuz. Müşteri destek ekibine sorun, eğer VDSL'e geçiş yapabiliyorsanız geçmenizi öneririm açıkçası.
Müşteri hizmetlerimi ilk aradığımda isterseniz hızını 16 Mbps yapabilirim ancak anlık kesintiler olabilir hattınız eskiyse dedi. Ben de bakır kablolara güvenemediğimden 8 kalsın dedim. Şimdi bu WAN durumunu kontrol edince sanki daha yüksek bir hız alabilirmişim kanısındayım ancak bilen biri maksimum kaç alabileceğimi söyler diye bekliyorum :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı