8. sınıf basit makineler sorusu

G yükünün ağırlığına ve kaldıracın her bölmesinin ağırlığına G dersek desteğin sol tarafında 6G ağırlık oluyor, sağ tarafında 2G ağırlık oluyor. Arada 4G'lik bir fark var bu farkı da kova kapatıyor.
Böylece yük G, kova 4G oluyor. Yani aynı olamaz.

Hocam ama eğik düzlemde (kovayı kuvvet olarak düşünürsek) kuvvet kazancı var. Kaldıraçta da kuvvet kaybı var. Yani hem kuvvet kaybı hem kuvvet kazancı var. Nötrlemiş olursa dengede oldukları için ağırlıkları da eşit olmaz mı?
@Cingöz Recai Hayır, soru aynen böyle. Bir de nasıl a oluyor?
Hocam işlemiş olmalısınız. Bu soruları zamanında az çözmedik. :D Bence cevap A şıkkı. Çünkü destek sonlarda olursa yük daha ağır olur. Az işle çok yük yapmak gibi. Ama destek G ağırlığına daha yakın olsaydı bu sefer de tam tersi olurdu. Yani G ağırlığı daha fazla olurdu. Söyleyeceklerim bu kadar. Yanlışım varsa düzeltin.

Hocam işlemiş olmalısınız. Bu soruları zamanında az çözmedik. :D Bence cevap A şıkkı. Çünkü destek sonlarda olursa yük daha ağır olur. Az işle çok yük yapmak gibi. Ama destek G ağırlığına daha yakın olsaydı bu sefer de tam tersi olurdu. Yani G ağırlığı daha fazla olurdu. Söyleyeceklerim bu kadar. Yanlışım varsa düzeltin.
Bilimsel olarak benim anlattığım şekilde oluyor. Senin dediğin de aynı şey ama 8. sınıf müfredatında dediği gibi anlatılması yüzünden doğru mantık kuramıyor sanırım.

Bilimsel olarak benim anlattığım şekilde oluyor. Senin dediğin de aynı şey ama 8. sınıf müfredatında dediği gibi anlatılması yüzünden doğru mantık kuramıyor sanırım.
Bence benimkini anlaması lazım. Bazen cevap anahtarları da yanlış olabiliyor. Cevap anahtarına da güvenmemek lazım.

Kaldıraçın g kuvvetine bağlı kolu kovaya bağlı kolundan uzun olduğu için kuvvetten kazanç sağlanır. Kuvvetten kazanç sağladığı içinde eşit olma ihtimali yoktur. Eğer ki kazanç sağlamasaydı a şıkkına doğru derdik.

Soru denemede çıktı, çok çizdim üzerini, okunmuyordu. O yüzden paintten tekrar yazdım soruyu. Anlamadım bir türlü, tüm şıklar doğru olmalı bence ama değil. Cevap B gösteriyor. Video çözümde de şaka gibi 16 ve 18. sorular var, 17. yok. Bu arada ben 8. sınıfım, rica ederim fizik formülleriyle, karışık bir şekilde anlatmayın soruyu. Kuvvet kazancı-kuvvet kaybı-yol kazancı-yol kaybı şeklinde var müfredatımızda. Normalde paylaşmayacaktım ama ders forumlarından bir sonuç alamayınca mecbur kaldım. Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 1407249
Yüksekliği azaltırsak kuvvet kazancı artar dolayısı ile desteği 1 noktasına almak gerekir o yüzden cevap d.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı