8. sınıf matematik çözemiyorum

Matigre

Hectopat
Normalde daha önceden matematikte çok iyiydim. Hatta çalışmadığım matematik sınavından 100 bile almışlığım var ama bu sene öyle değil. Neden bilmiyorum ama bir türlü çözemiyorum matematik sorularını. Konuyu anlıyorum ama çözemiyorum.

Normalde daha önceden matematikte çok iyiydim. Hatta çalışmadığım matematik sınavından 100 bile almışlığım var ama bu sene öyle değil. Neden bilmiyorum ama bir türlü çözemiyorum matematik sorularını. Konuyu anlıyorum ama çözemiyorum.

Yardımcı olmak isterim hangi konu?

yeni nesil soru tarzına alışamadığınız için olabilir öğretmenlerinize çözemediğiniz soruları çözdürün emin olun halledersiniz

ortaokulda çalışmadığın sınavdan 100 almak çok normal.

ha lgs için ise şunu diyeyim, soruları çözemiyorsun iki şeyin eksiktir; ya yorumlama mantığın ya da işlem formülündür. yorumlama mantığının gelişmesini istiyorsan eş zamanlı olarak türkçeni geliştirmen lazım. zaten lgs'nin başında türkçeni geliştirmeye odaklanmalısın çünkü türkçede iyi bir gelişime geldikten sonra inkılap, din, fen ve matematik ardıl olarak gelişiyor. yeni nesil soru mantığında yorumlamak ve sorudan çıkartılması gereken anlam çok önemli.

işlem formülünde hatan var ise bu tamamen matematik becerine bağlı, ya soru kalıplarını ezberleyecek kadar iyi pratik yapman lazım ya da matematiksel mantık üzerine yoğunlaşman lazım ancak maalesef 8. sınıfta insanların matematiksel mantığını geliştirecek kadar zamanları olmuyor bu yüzden deli gibi ezber soru mantığına yatıyorlar.

şimdiden başarılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı