Wopsle
Hectopat
Daha fazla
Şimdi bir şey desem bana ortaokul muamelesi yaparsınız. Yanlış anlamayın ama geçen seneki lgs kurbanlarına çok yazık. 2 Sene hiç eğitim görmeden sınava tabi tutuldular. Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Bir de eğitim görsek bile öğrencinin 8 yıllık emeğini tek bir sınavla çöp etmek sizce mantıklı mı. Onlara göre zor sonuçta. Onlarla sizin bir olma gibi bir durumunuz yoktur hocam. Varsayalım ki yksye girecek bir öğrencisiniz. Lgs soruları tabiki size kolay gelir. Sayfa başına 1 adet olan matematik sorusunu verilen sürede yetiştirmek üstüne birde 20 adet fen sorusu çözmek hiç kolay değil. Lütfen sizden küçük olduğu için onları da küçük görmeyin. Yazın çalışmaya başlamış vs. vs. herkes yapamayabilir sonuçta. Çalışıp yapamayan 10larca insan tanıyorum. Yani sorun öğrencilerde değil eğitim sistemimizde. Böylesine berba bir sınav sistemini nasıl yıllardır öğrencilere dayatıyorlar aklım almıyor doğrusu.Her sene 8. sınıfların sosyal medyada sınava 1 hafta kala başlayan zırlamalardır. Bu tipler "teog daha kolaydı, LGS çok zor, abim bile çözemiyor, bize anlaşılır soru verilsin" diye diye kafa şişiriyorlar. Teog tam da istedikleri sistem ama ölçmeye ve başarılı öğrenciyi başarısızdan ayırmaya yetmediği için kaldırıldı. LGS gelince işler değişti, iyi liselere gitmek isteyenler 1 sayfalık matematik sorularını doğru çözmek zorunda, böylece yeterince çalışmamış öğrenci soruyla bakışırken 7. sınıfın yazında bile ders çalışan adam o soruları parçalayıp 500 alıyor. LGS soruları gerçekten kaliteli, öğrencileri ölçmeye uygun şekilde hazırlanıyor.