80 olan birisi 5 kilo kaybederse yüz yağları erir mi?

mrtblt

Femtopat
Katılım
22 Mayıs 2023
Mesajlar
53
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Boy 1.80 kilo 80. eğer 5 kilo verip 75 kilo olsam yüz yağları erir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum aynı senin gibiydim 1.86 boy 85 kiloydum şu an 76 kiloyum boy aynı ve yüzüm bayağı inceldi kesinlikle yüzündeki yağlar erir ama kardiyoya da önem vermelisin.
 
Jawline topları vardı bir ara onlara merak sarıp kullanmıştım ve yüzüm zayıflamıştı. Sizde deneyebilirsiniz fakat bunu kullanırken kilo da vermeniz lazım aynı zamanda.
 
Kaç kilo verince yüzüne etki edeceği senin yapına bağlı. Kişiye göre vücut bölümlerinin yağ yakma ve yağlanma sırası değişebiliyor.
 
Vücudun nerede yağ depolayacağı ya da neredeki yağlardan önce kurtulacağı tamamen genetikle ilgili bir şey. Şans yani...

Ama şöyle bir durum var; yediklerini, özellikle karbonhidratı azalttığında vücudundaki glikojen depoları da azalır. Glikojen vücudun karbonhidratları saklama şeklidir. Bu ise her 1 gramına karşılık 4 gram da su tutar. Yani milletin "ödem" dediği şey hasıl olur. Eğer en glikojen depolarını azaltırsan bu su da gideceğinden genel bir "küçülme" görebilirsin.

Bunların hepsi ihtimal elbette. Yağ oranını yarı yarıya düşürüp, sıfır karbonhidrat ile beslensen bile yüzün küçülmeyebilir. Başta dediğim mevzu...
 
Hayır. Herkes evet demiş neye göre evet? Kilo kaybetmeniz ya da vermeniz her ne diyorsanız kesinlikle bir bölgeden ya da kesinlikle yağdan olacak diye bir şey yok. Yağ yakarsanız ve yüzünüzden almaya başlarsa evet ama kilo verirseniz kas kütleniz düşerse yağ sabit kalırsa isterseniz 10 kilo verin değişmez.
 
Hocam kilo vermek ile alakası yok ben 110 kiloydum şimdi mülakatlar için 80 kiloya düştüm göbek ve yüz çevremde hala biraz yağlar var, yani kilo vermek değil daha çok yağ yakmaya bakıyor bu iş, kilosunu koruyupta parçalı bir şekilde kaslanan tanıdıklarım var.
 
Hocam kilo vermek ile alakası yok ben 110 kiloydum şimdi mülakatlar için 80 kiloya düştüm göbek ve yüz çevremde hala biraz yağlar var, yani kilo vermek değil daha çok yağ yakmaya bakıyor bu iş, kilosunu koruyupta parçalı bir şekilde kaslanan tanıdıklarım var.
Yüksek bir kilodan düşünce veya birçok kez kilo alıp verince vücudun çevresinde deriler(sarkık dediğimiz) kalıyor ve o bölümler daha kolay yağ yapıyor. O bölümde hazır bölme var gibi düşünün. O yüzden yağlanmada onlar öncelikli oluyor genellikle.
O arkadaşlarınız da muhtemelen hem yağ yakmaya hem kas yapmaya aynı anda oynamıştır ve yanında yeterli bir diyet veya bolca kondisyon egzersizi falan yapmıştır.(Bir de genetikleri müsait olabilir tabiki).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı