Valorant 2 gizlice test ediliyor olabilir mi?

Ahmet Yılmaz07

Centipat
Arkadaşlar normalde “Valorant 2” lafına ben de direkt güler geçerdim ama son 1 haftadır Riot tarafında olan bitenler artık sadece “rutin güncelleme” ile açıklanamayacak seviyeye geldi. Açık açık söylüyorum: Ya Riot yeni bir motor geçişine hazırlanıyor ya da Valorant 2'ye denk gelecek büyük bir versiyon sıçraması test ediliyor.

İlk bomba SteamDB benzeri veri izleme araçlarında Riot'un kullandığı bazı dahili paketlerde “Project V2”, “Core Rewrite”, “LightingOverhaul” gibi branch isimlerinin görünmesi. Riot normalde bu tarz dönüşümleri “Act” güncellemesi olarak yapardı ama burada doğrudan çekirdek motoru ilgilendiren etiketler var.

İkinci bomba UE5 söylentileri. Riot biliyorsunuz uzun süredir kendi motorunu kullanıyor ama son zamanlarda özellikle Nanite benzeri bir geometri sistemi ve Lumen tarzı gerçek zamanlı aydınlatma ile ilgili mühendis iş ilanları açıldı. Valorant gibi görsel olarak sade bir oyunda bu kadar ağır grafik AR-GE'si yapılması pek mantıklı değil… ancak yeni bir sürüm için mantıklı.

Üçüncü bomba Vanguard tarafı. Anti-cheat'e son güncellemeyle birlikte sadece kernel seviyesinde değil, donanım imzalama tarafında da çok ciddi değişiklikler geldi. Bu kadar ağır güvenlik dönüşümü genelde “mevcut oyunu yamamak” için değil, yeni nesil bir altyapı açılışı öncesi yapılır.

Dördüncü bomba e-spor takvimi. Riot'un 2026 sonrası Valorant Champions planlarını hâlâ net açıklamaması çok garip. Normalde takvimler 2 yıl önceden belli olurdu. Şu an “oyunun dedikodusu değil, altyapının geleceği” belirsiz. Bu da “mevcut sürüm uzun vadede taşınmayacak” ihtimalini güçlendiriyor.

Ve en absürt ama en delirtici iddia:
Bazı sızıntılara göre Valorant 2, mevcut oyunun üstüne patch olarak değil, tamamen ayrı bir Client olarak çıkacak ve:
– Daha yüksek tickrate (128 default),
– Gerçek global illumination,
– Daha gelişmiş animasyon sistemi,
– Yeni recoil & hareket fiziği
İle sıfırdan konumlandırılacak.

Yani teknik olarak CS2'nin yaptığına benzer bir “yeniden doğuş”.

Ben “yarın çıkıyor” demiyorum.
Ama Riot'un şu an yaptığı yatırım, kod değişikliği ve güvenlik dönüşümü sadece bir skin güncellemesi için fazla ağır.

Sizce Riot mevcut Valorant'ı 10 yıl daha taşımaya mı çalışıyor,
Yoksa perde arkasında Valorant 2 temelleri mi atılıyor?

Valorant artık bence oynanmaz. Vanguard arka planda görüntü alıyor kernel seviyesinde erişimi var ne yaptığı belli değil. Vanguard diyorlar hileciler onu çocuk oyuncağı gibi atlatıyor. Bu zamanda CS:GO en iyisi, CS:GO'da hile var ama en azından bilgisayarımda durduk yere oynamadıgim halde anti hilesi çalışmıyor.

Valorant artık bence oynanmaz. Vanguard arka planda görüntü alıyor kernel seviyesinde erişimi var ne yaptığı belli değil. Vanguard diyorlar hileciler onu çocuk oyuncağı gibi atlatıyor. Bu zamanda CS:GO en iyisi, CS:GO'da hile var ama en azından bilgisayarımda durduk yere oynamadıgim halde anti hilesi çalışmıyor.
Vanguard kernel seviyesinde çalışıyor diye ‘görüntü alıyor, ne yaptığı belli değil’ demek bana biraz şehir efsanesi gibi geliyor. Kernel erişimi zaten bugün birçok anti-cheat’te var, amaç sistemi daha derinden denetlemek. Gerçekten görüntü alsaydı bu iş çoktan ortaya dökülürdü, Riot da ortalığı ayağa kaldırırdı.

‘Hileciler çocuk oyuncağı gibi atlatıyor’ kısmına da pek katılmıyorum. Hile her oyunda var, CS tarafında da fazlasıyla var. Ama şahsen Valorant’ta hileye denk gelme oranım CS’ye göre hâlâ çok daha düşük.

Bir de CS:GO mu kaldı artık? O oyun zaten tarih oldu, CS2’ye geçildi. VAC’ın yıllardır ne kadar zayıf olduğu da ortada. ‘En azından arka planda anti-cheat çalışmıyor’ diye daha güvenli demek bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Çalışmaması güvenli olduğu anlamına gelmiyor ki, tam tersi.

Vanguard kernel seviyesinde çalışıyor diye ‘görüntü alıyor, ne yaptığı belli değil’ demek bana biraz şehir efsanesi gibi geliyor.
Yanlış geliyor o zaman. Riot'un kendisi bile kabul etti.

Yanlış geliyor o zaman. Riot'un kendisi bile kabul etti.

Direkt oyunu siliyoruz mu demek oluyor bu hocam? Şu an huylandım. :)

Direkt oyunu siliyoruz mu demek oluyor bu hocam? Şu an huylandım. :)
Yeni değil zaten. Tercih size kalmış.

Yeni değil zaten. Tercih size kalmış.

Sileyim en iyisi. :)

Arkadaşlar normalde “valorant 2” lafına ben de direkt güler geçerdim ama son 1 haftadır Riot tarafında olan bitenler artık sadece “rutin güncelleme” ile açıklanamayacak seviyeye geldi. Açık açık söylüyorum: Ya Riot yeni bir motor geçişine hazırlanıyor ya da Valorant 2'ye denk gelecek büyük bir versiyon sıçraması test ediliyor.

İlk bomba SteamDB benzeri veri izleme araçlarında Riot'un kullandığı bazı dahili paketlerde “project v2”, “core rewrite”, “lightingoverhaul” gibi branch isimlerinin görünmesi. Riot normalde bu tarz dönüşümleri “act” güncellemesi olarak yapardı ama burada doğrudan çekirdek motoru ilgilendiren etiketler var.

İkinci bomba UE5 söylentileri. Riot biliyorsunuz uzun süredir kendi motorunu kullanıyor ama son zamanlarda özellikle nanite benzeri bir geometri sistemi ve lumen tarzı gerçek zamanlı aydınlatma ile ilgili mühendis iş ilanları açıldı. Valorant gibi görsel olarak sade bir oyunda bu kadar ağır grafik ar-ge'si yapılması pek mantıklı değil… ancak yeni bir sürüm için mantıklı.

Üçüncü bomba Vanguard tarafı. Anti-cheat'e son güncellemeyle birlikte sadece kernel seviyesinde değil, donanım imzalama tarafında da çok ciddi değişiklikler geldi. Bu kadar ağır güvenlik dönüşümü genelde “mevcut oyunu yamamak” için değil, yeni nesil bir altyapı açılışı öncesi yapılır.

Dördüncü bomba e-spor takvimi. Riot'un 2026 sonrası Valorant champions planlarını hâlâ net açıklamaması çok garip. Normalde takvimler 2 yıl önceden belli olurdu. Şu an “oyunun dedikodusu değil, altyapının geleceği” belirsiz. Bu da “mevcut sürüm uzun vadede taşınmayacak” ihtimalini güçlendiriyor.

Ve en absürt ama en delirtici iddia:
Bazı sızıntılara göre Valorant 2, mevcut oyunun üstüne patch olarak değil, tamamen ayrı bir Client olarak çıkacak ve:
– Daha yüksek tickrate (128 default),
– Gerçek global illumination,
– Daha gelişmiş animasyon sistemi,
– Yeni recoil & hareket fiziği.
İle sıfırdan konumlandırılacak.

Yani teknik olarak CS2'nin yaptığına benzer bir “yeniden doğuş”.

Ben “yarın çıkıyor” demiyorum.
Ama Riot'un şu an yaptığı yatırım, kod değişikliği ve güvenlik dönüşümü sadece bir skin güncellemesi için fazla ağır.

Sizce Riot mevcut Valorant'ı 10 yıl daha taşımaya mı çalışıyor,
Yoksa perde arkasında Valorant 2 temelleri mi atılıyor?

Ayrı bir oyun çıkarsa umarım envanterler 2'ye gelir çünkü normal Valorant'ta insanların bir sürü eşyası Skin'i falan var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı