800.000 TL civarı C veya B segment araba önerisi

• Konuyu başlatan Bepp
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 676

Bepp

Picopat
Daha fazla  
Merhaba,

800.000 TL civarlarında araba bakıyorum. Bütçe biraz artabilir. C veya B segment araç arıyorum İstanbul'da kullanacağım genelde üniversiteye gitmek için kullanacağım.

İstanbul'da kullanacağım için yüksek ihtimal otomatik almayı düşünüyorum benzin de çok fazla sıkıntı değil. Genel olarak golf leon ve fabia ya baktım ama pek karar veremedim. İlk başta golf e karar verdim ama 2018'den eski kasa pek düşünmediğim ve 150.000 kmden fazla bakmadığım için golf ün fiyatı biraz fazla geldi, leon da aynı şekilde. Fabia iç tasarımı güzel dışarıdan da fena durmayan bir araba ama motor olarak pek iyi değil diğerlerine göre.

Genel olarak konfor seven birisiyim bu bütçede C veya B segment hangi araç alınır?

Merhaba,

800.000 TL civarlarında araba bakıyorum. Bütçe biraz artabilir. C veya B segment araç arıyorum İstanbul'da kullanacağım genelde üniversiteye gitmek için kullanacağım.

İstanbul'da kullanacağım için yüksek ihtimal otomatik almayı düşünüyorum benzin de çok fazla sıkıntı değil. Genel olarak golf leon ve fabia ya baktım ama pek karar veremedim. İlk başta golf e karar verdim ama 2018'den eski kasa pek düşünmediğim ve 150.000 kmden fazla bakmadığım için golf ün fiyatı biraz fazla geldi, leon da aynı şekilde. Fabia iç tasarımı güzel dışarıdan da fena durmayan bir araba ama motor olarak pek iyi değil diğerlerine göre.

Genel olarak konfor seven birisiyim bu bütçede C veya B segment hangi araç alınır?
Fabia'nin piyasasi yok, 1.0 turbo motor gayet iyi yurutur. Bu butceye onerecegim arac temiz olsun derseniz Clio 5, biraz km olsun derseniz 2020 uzeri Corolla.

Merhaba,

Dolu paket cliolar konfor olarak üzmez, malzeme kalitesi tabiki alman kadar bekleme ama keyifli olur diye düşünüyorum, bu bütçeye bebek gibi bulabilirsin. Full olması önemli ama.

Otomatik Corolla olabilir. LPG uyumlu 2016 model gibi düşünülebilir. HB olarak auris olabilir.

Olmaz dersen 1.3 TCe Clio olabilir.

İ20 olabilir az yakar çok kaçar.

Şekili bir şeyler olsun dersen.

Alfa Romeo Giuiletta olabilir
Audi A1 olabilir.
DS 3 olabilir.
Focus olabilir 2016 gibi
Volvo S60

Liste çok uzar.

BMW düşünüyordum da yüksek km BMW'ye girilir mi bilemedim sanayi masrafı çıkarırsa ödeyemem birkaç ay.

Otomatik Corolla olabilir. LPG uyumlu 2016 model gibi düşünülebilir. HB olarak auris olabilir.

Olmaz dersen 1.3 TCe Clio olabilir.

İ20 olabilir az yakar çok kaçar.

Şekili bir şeyler olsun dersen.

Alfa Romeo giuiletta olabilir.
Audi A1 olabilir.
DS 3 olabilir.
Focus olabilir 2016 gibi.
Volvo S60.

Liste çok uzar.

Hocam İzmir İstanbul arası bayağı gidip geleceğim o yüzden konforu fena olmayan dışarıdan görünüş olarak da güzel olan bu bütçede HB ya da sedan fark etmez 150 bin km yi aşmayacak şekilde hangi araçları önerirsiniz.

Polo 1.0 tsi bakılabilir. B segment rakiplerine göre hem geniş ve ferah hemde DSG yani çift kavrama şanzıman avantajıyla ön plana çıkıyor. Şuan bir çok marka da 1.0 turbo beslemeli araçların şanzımanları tork konventürlü olduğu için güç aktarımında zorluk yaşıyor ki buna clio da dahil. Polo hem ikinci el piyasasıyla hem de donanımsal olarak harmanlanmış bir araç.
Haricinde biraz daha performans istersen 1.3 tce clio tavsiye ederim. Temiz kullanılmış ise gerçekten atik bir araç keza bu araçta DCT şanzıman kullanılıyor ve vites geçişleri gayet güzel.
Şahsen 800-850 bin bandında ben highline manuel bir golf 7 alırdım açıkçası. Saydığım araçların konforu bir golf kadar olmayacaktır fakat bu sadece segment farkı değil, rakipleri olan astra - corolla - 118 - a180 - civic dahil olmak üzere 2020 yılına kadar golf gerçekten rakipsizdi. Özellikle golf 7.5 gerçekten bir baş yapıt. Bundan dolayı temiz kullanılmış bir golf bulabilirseniz kesinlikle denemeniz gerekiyor daha önceden 2013 ve 2015 olmak üzere 2 adet golf geçti elimden hepsi de ticaret amaçlı satmak zorunda kaldım yoksa imkanım olsaydı şuan 7.5 highline 1.5 tsi bir golf almak golf 8 etsi style paketten daha çok keyif verirdi :)

BMW düşünüyordum da yüksek km BMW'ye girilir mi bilemedim sanayi masrafı çıkarırsa ödeyemem birkaç ay.

Hocam İzmir İstanbul arası bayağı gidip geleceğim o yüzden konforu fena olmayan dışarıdan görünüş olarak da güzel olan bu bütçede HB ya da sedan fark etmez 150 bin km yi aşmayacak şekilde hangi araçları önerirsiniz.
800.000 tl'ye BMW'ye girerseniz buyuk ihtimalle 1 gun siz 3 gun usta biner.

Merhaba,

Astra J sedan 1.6cdti otomatik
Megan 4 hatchback dizel otomatik 1.5dci

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı