8000-9000TL sistem toplama

Niye alınmazmış? Gayette alınır. Driver sorunları büyük oranla çözüldü. Benim önerdiğim Model'de kolay kolay ısınmaz.
Konu sahibi karar verebilir. 300TL farka hangisinin alındığını.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle ki daha önce iki tarafında ileri nesil kartlarını kullanmadım şu an R7 240 kullanmaktayım iki tarafında fanatiği değilim denemeye ilk kez bu sistemle başlayacağım. Ve denemeyi NVIDIA tarafında yapmak istiyorum belki mantıksız gelecek belki daha maliyetli gelecek fakat içimden geçen bu açıkçası.

@erdemst17
Niye alınır mış? O zaman siz bunu söyleyin. Buna söyleyebileceğiniz tek cevap daha performanslı mı?

Niye alınmaz? Çünkü driver sorunları, oyundan atmalar, siyah ekranlar, fazla güç tüketimi... NVIDIA alabiliyorken daha fazla performanslı diye AMD alsın, peki.

F/P olan bir şey neden alınmasın? Ayrıca ben iki saattir size ne diyorum? "Driver sorunları çözüldü" fazla güç tüketse bile 500W bir güç kaynağı rahatça besler. Önerilen en düşük zaten 500W. Evet 300TL fark varken daha kötüsü (15FPS) alınabilir. Niye? Kaliteli. Kalitesine lafım yok ama alınabilir bir şeye siz laf çıkartıyorsunuz. Ayrıca benim önerdiğim kart 1 fanlı bir modelde değil.

F/P olan bir şey neden alınmasın? Ayrıca ben iki saattir size ne diyorum? "Driver sorunları çözüldü" fazla güç tüketse bile 500W bir güç kaynağı rahatça besler. Önerilen en düşük zaten 500W. Evet 300TL fark varken daha kötüsü (15FPS) alınabilir. Niye? Kaliteli. Kalitesine lafım yok ama alınabilir bir şeye siz laf çıkartıyorsunuz. Ayrıca benim önerdiğim kart 1 fanlı bir modelde değil.
Tabii ki alınabilir, güzel bir öneri iki tarafı da deneyimleyen birisi tercihlerini daha gerçekçi yapabilir. Ben iki tarafı da denemedim ilk kez böyle bir sistem sahibi olacağım. Bu yüzden ilk tercihimi NVIDIA ile yapmak istiyorum. Olur da pişman olursam bir sonraki sistem tercihimi AMD tarafında yaparım. Çok değerli yorumlarınız için gerçekten minnettarım hepinize ayrı ayrı. Saat yaklaştıkça bir heyecan basıyor insanı :)

@erdemst17
Siz galiba her şeyi fan sanıyorsunuz. İsterse 100 tane fan olsun soğutma bloğu kötü olduktan sonra yine ısınır. Ayrıca ben size ısınır falan da demedim. Driver sorunlarının çözüldüğünü nereden biliyorsunuz? Ortada bir kanıt falan yok. AMD her yayınladığı driverda sorunları çözdük diyor zaten. Laf çıkarttığım falan da yok, AMD ekran kartı alınmaz dedim. Ve gerçekten de alınmaz.

Siz galiba her şeyi fan sanıyorsunuz. İsterse 100 tane fan olsun soğutma bloğu kötü olduktan sonra yine ısınır. Ayrıca ben size ısınır falan da demedim. Driver sorunlarının çözüldüğünü nereden biliyorsunuz? Ortada bir kanıt falan yok. AMD her yayınladığı driverda sorunları çözdük diyor zaten. Laf çıkarttığım falan da yok, AMD ekran kartı alınmaz dedim. Ve gerçekten de alınmaz.

Her şeyi fan sanmıyorum. Soğutması gayet te güzel duruyor. Eğer ısınsaydı başka forumlarda hatta bu forumda bile bu kart önerilmezdi. Driver sorunları çözüldü çünkü gelen şikayetler azaldı ki benim arkadaşlarım da "kanka AMD düzeltti galiba" diyor. AMD ekran kartı alınır. Gayette alınır. NVIDIA'ya kötü demiyorum en iyi marka o fakat denk kartı RTX 2060 500TL daha pahalı. 500TL daha verilince de RX 5700 alınabilir. AMD ekran kartları daha ucuza daha iyi performans sunuyor. Olay o.
AMD ekran kartı alınmaz, ne kadar güçlü olursa olsun NVIDIA ilk tercih olmalı. Bütçe düşük değil, tercih kısıtlı değil o yüzden NVIDIA daha iyi olur.

Hocam bütçe de kısıtlı 7000TL PC için bütçe var çünkü iyi 144Hz monitörler 2000TL. RTX 2060 koymak bu fiyata zor. E bizde sorunları gayette azalan ve 2060'a denk bir kart neden koymayalım? Ben bir fanboy değilim. Ki NVIDIA kartlar da öneririm.

@erdemst17 resmen güldüm ya, o modelin ısınma sorunları var, önerenler oluyor ama kullananlara bak birde, ekran kartında ben şahsen Nvidia’dan şaşmam, ama AMD’yi de o kadar kötülemem. Ama bu model gerçekten ısınma sorunlu, arkadaş da zaten ilk tercihi olacağı için Nvidia almak istiyor, mantıklı bence, sorunlarla uğraşmak istemiyor, dersin şimdi Nvidia’da hiç mi sorun yok? Var ama nadir çıkıyor, 1650S kullanıyorum, 11 ayda bir sorun bile almadım. 😁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı