@mrcek98
Etiketi gördüm, önceki konuyu da inceledim ancak o an bir şeyle uğraşıyordum dikkatim başka yerdeydi tekrar cevap veremedim. Önceki konunuzun son mesajını da gördüm, son mesajı siz yazınca o mesaja tekrar cevap verdiğinizde bildirim gelmiyor, başkasının yazıp konuyu takip edenlere bildirim gitmesini sağlaması gerekiyor hal böyle olunca ne etiketi ne de konuya cevabınızı göremedim.
Çeşitli mühendislik/modelleme/tasarım programları, arada yayın da yapabileceğiniz ama asıl odağın oyun olduğu bir sistem düşünüyorsunuz sanırım.
İşlemci önemli oluyor burada. Ryzen 5 3600 güzel bir işlemci, bugünkü indirimlerde görürseniz alın ama bence Ryzen 7 3700X daha uygun gibi duruyor ihtiyaçlarınıza. Ama bütçeye monitör de dahilmiş. O zaman zor gibi. İndirimde Ryzen 7 3700X bulursanız sığdırılabilir. Bulamazsanız da olsun, Ryzen 5 3600 de iyi.
Bugünkü indirimlerde eksik olan ne varsa bakalım. Ekran kartı ve işlemciyi uygun fiyata bulursanız diğerlerini düşünmeye gerek bile yok, onlar bir şekilde halledilir. Belki anakart, SSD, kasa ve RAM de bulunabilir bugünkü indirimlerde.
İndirimlerden alabileceğinizi alın derim, sonrasında kalan parçaları da bütçeye uygun ve kaliteli bir şekilde seçebiliriz.
Yeni serilere gelecek olursak, RTX 3060 duyurulmadı ve ne zaman geleceği belli değil. Bu gece indirimde güzel bir kart bulursanız alın derim. RTX 3070 zaten çok pahalı, o ayrı konu.
Masaüstünde Ryzen 4000 yerine Ryzen 5000 serisinin geleceği açıklandı. Mesela Ryzen 5 5600X, 300$. Ülkemizde 2300 TL ve üstü olacak gibi duruyor. 5 Kasım'da gelecek. Bir de Ryzen 5 5600 düşünülebilir, ama o arkadaş da 2021'de gelecek ve 220$ gibi duruyor. O güzel bir alternatif ama çok geç geliyor...