8000 TL RTX 2070 Sistem Toplama

Uyumla alakası yok CL ;

CL'nin açılımı "Column Address Strobe Latency"dir. "Cas Latency" de diyebileceğimiz bu değer, bellekteki geçikme süresidir.

Gecikme süresi ne kadar düşük olursa bellek o kadar hızlıdır. Bunu monitörlerdeki gecikme süresine benzetebiliriz. Monitörün gecikme süresi ne kadar düşükse, görüntüler o kadar hızlı tazelenir. Bu yüzden bellek alırken de CL değeri düşük olan bellekler tercih edilmelidir.

Frekans arttıkça CL değeri de artar. Çok yüksek frekanslı bellekleri düşük frekansta çalıştırırken CL değerini de overclock ile düşürebilirsiniz.

Mesela 2133 MHz CL9 olan bir bellek, 1333 MHz hızda CL6 hızında çalışabilir. Ya da tam tersi. CL değerini artırdığınızda bu defa belleğin frekansını daha rahat bir biçimde artırabilirsiniz.

Uzun sözün kısası:

1600 MHz CL9 belle yerine 1600 MHz CL7 bellek almalısınız. Çok yüksek frekanslı belleklere boşuna para vermeyin zira işlemciniz 1333 destekliyorsa ve overclock yapmayacaksanız verdiğiniz fazladan para çöpe gider.

Düşük CL tepkime hızı daha yüksek gibi düşün. Para farkını verebiliyorsan dediğim modele yönelmelisin.

En fazla 8000 TL olacak, RTX 2070 sistem toplamak istiyorum, bu konudada fazla bilgiye sahip değilim, sizlerden yardımcı olmanızı istiyorum.

Monitör dahil değil bütçeye.

Ayriyeten MSI RTX 2070 Gaming Z modelini alacağım, diğer kartların stoklarını beklemek istemiyorum.

Oyun ve yayıncılık için kullanacağım sistemi.

Eğer 8000 TL yetmez ise SSD’siz ve 8 GB RAM olarak düşürebiliriz sistemi.
Tamam herşeyi oturtmuşsun on numara yalnız 8gb ram cidden şuan yetersiz. Fx 6300 işlemcim ve Gtx 550 Ti kartım el verdiğince oyun oynuyorum. Hatta ekran kartımı yükselticem ilk aşamada ancak oyunu alt+tab yapıp ram kullanımına baktığımda 1gb falan kalıyor genelde kullanılmayan. O 1gb ram ile opera gibi az tüketim yapan bir tarayıcıda birşey açtığımda bilgisayar zirveleri oynuyor artık ki ssd de kullanıyorum. Bence ram için birşeyler yapmalısın. Şimdi olmasa bile en kısa zamanda umarım yaparsın.

Hocam ben mesajı görmedim siparişi verdim CL16 olanı aldım yazdıklarımı aldım yani pek bir sıkıntısı olmaz değil mi?

Tamam herşeyi oturtmuşsun on numara yalnız 8gb ram cidden şuan yetersiz. Fx 6300 işlemcim ve Gtx 550 Ti kartım el verdiğince oyun oynuyorum. Hatta ekran kartımı yükselticem ilk aşamada ancak oyunu alt+tab yapıp ram kullanımına baktığımda 1gb falan kalıyor genelde kullanılmayan. O 1gb ram ile opera gibi az tüketim yapan bir tarayıcıda birşey açtığımda bilgisayar zirveleri oynuyor artık ki ssd de kullanıyorum. Bence ram için birşeyler yapmalısın. Şimdi olmasa bile en kısa zamanda umarım yaparsın.
Hocam ekran kartından işlemciden kısamam sırf ram yükseltmek için ileride eklenebilir bir şey nasıl olsa.

Şu anda zaten monitöre de ihtiyacım var 700p monitör ile takılacağım bu sistem ile, monitör ve ram almam gerek ileride olacak onlar maalesef.

Hocam ben mesajı görmedim siparişi verdim CL16 olanı aldım yazdıklarımı aldım yani pek bir sıkıntısı olmaz değil mi?

Hocam ekran kartından işlemciden kısamam sırf ram yükseltmek için ileride eklenebilir bir şey nasıl olsa.

Şu anda zaten monitöre de ihtiyacım var 700p monitör ile takılacağım bu sistem ile, monitör ve ram almam gerek ileride olacak onlar maalesef.
Tabi zaten yükselticeksen sorun yok. Sistemin muazzam olmuş inşallah sorunsuz gelir ve sıkıntısız kullanırsın. Ama ram şart. İyi akşamlar.

İptal edemiyor musun ki?
İptal edilebilir belki fakat o kadar mı kötü bir kasa benim seçmiş olduğum kasa?

Yani şimdi şöyle bi durum söz konusu benim kartımda 8300 TL limiti olmadığı için bir tanıdığın kartıyla satın aldım ve nakit para verdim kendisine.

Şimdi iade talebinde bulunursam o tanıdığımın yanına gidiceğim ve uğraşmak zorunda kalacağız.

Eğer aman aman bir sıkıntı çıkartmayacaksa uğraşmayalım.
Uyumsuz parça gözükmüyor, gayet kaliteli kasa. Alınabilir.
Hocam Ryzen 5 2600x ile Msi B450 Gaming Plus anakart uyumlu mu?

Satın aldım ama uyumlu olup olmadığı aklımı karıştırdı.

Son düzenleme:
İptal edilebilir belki fakat o kadar mı kötü bir kasa benim seçmiş olduğum kasa?

Yani şimdi şöyle bi durum söz konusu benim kartımda 8300 TL limiti olmadığı için bir tanıdığın kartıyla satın aldım ve nakit para verdim kendisine.

Şimdi iade talebinde bulunursam o tanıdığımın yanına gidiceğim ve uğraşmak zorunda kalacağız.

Eğer aman aman bir sıkıntı çıkartmayacaksa uğraşmayalım.

Hocam Ryzen 5 2600x ile Msi B450 Gaming Plus anakart uyumlu mu?

Satın aldım ama uyumlu olup olmadığı aklımı karıştırdı.
Evet uyumludur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı