Çözüldü 82-83 derece ekran kartına zarar verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

szep

Hectopat
3 senedir 80-87 derece arasında çalışıyor, böyle devam etsem sorun çıkarır mı?

Son düzenleme:
Hot Spot zaten ana sıcaklıkta doğru orantılı dostum orada sen 100-105'i geçmediği sürece sorun yok demişsin 110 dereceyi bile AMD normal sayıyor nereye sorun oluyormuş?

Hot Spot zaten ana sıcaklıkta doğru orantılı dostum orada sen 100-105'i geçmediği sürece sorun yok demişsin 110 dereceyi bile AMD normal sayıyor nereye sorun oluyormuş?

Evet, ana sıcaklıkla doğru orantılı ama dediğimi anlamıyorsun. AMD 110 dereceyi normal sayıyor olabilir ancak herhangi bir sorun/sıkıntı yaşanmaması için 5 derece eksik söyledim. Fazla olmasına gerek yok ne kadar az ise o kadar iyidir, değil mi?

Ekran kartında Hot Spot diye adlandırılan bir bölge var. Programlar ile kaç dereceye çıktığını görebilirsin. 100 - 105 dereceyi geçmedikçe bir sorun olmaz.
Benimki 106°C hot spot. Yük altında GPU 74-80 arasında, bi termal pedleri değişme vakti gelmiş gibi.

Ya hotspotun 105 derece olmasının bir anlamı yok bunu anlatmaya çalışıyorum hotspot ciddi değerlere çıkarsa zaten ana sıcaklıkta 90 dereceyi aşmış demektir.

son kullanma tarihi yarın olan bir ürünü sen bugün yer misin
Ne alakası var?

Sorun yaratmasa bile GPU'daki heatsinkin VRAM ve VRM gibi önemli bileşenlerin soğutmasından da sorumlu olduğu için yüksek GPU sıcaklıklarının GPU için olmasa bile GPU çevresindeki bileşenlerin ömrü için fazla iyi olmayacağını düşünüyorum şahsen 80 dereceyi fazla geçirmemeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…