MacroitTS
Kilopat
Peki ne yapayım ben?Onlar parayı takmıyo bile video çekmek için gidip gezerek topluyorlar.
Peki ne yapayım ben?Onlar parayı takmıyo bile video çekmek için gidip gezerek topluyorlar.
Eskişehir'de oturuyorum ama İstanbul'da tanıdığım yakın bir insan var.Hem bu kadar bütçeli PC toplarken de o kadar yol geleyim bir zahmet.Ama ben itopyadan toplamayı düşünüyorum.Kendi mağazasından.Orası nasıldır?Benim toplamış olduğum yerden toplayabilirsiniz. (Sinerji Bilgisayar - sinerji.gen.tr - PC Toplama)
Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız Üsküdar'da da şubeleri de mevcut.
Kesin bir bilgi yok ancak 1-2 ay içerisinde GTX 1180'in tanıtılması bekleniyor. GTX 1070 Ti/1080 yerine idareten GTX 1050 Ti gibi bir kart alıp yeni çıkacak olan ekran kartını/kartlarını bekleyebilirsiniz.
Eğer belirli parçaları sinerjiden alırsanız size toplu halde gönderiyorlar. Siz de herhalde tüm parçaları oradan alacaksınız. Yani size ekran kartı takılı olmayan bir kasa gelecek. Fakat tüm her şey takılı olacak içinde.Eskişehir'de oturuyorum ama İstanbul'da tanıdığım yakın bir insan var.Hem bu kadar bütçeli PC toplarken de o kadar yol geleyim bir zahmet.Ama ben itopyadan toplamayı düşünüyorum.Kendi mağazasından.Orası nasıldır?
Ya hayır internetten çok alışveriş yapıyorum ama sistem toplarken görerek oradaki çalışanların tavsiyesini alarak toplamak istiyorum.Ve gerçekten hala çok kararsızım sistem konusunda.Diğer şeyleri azaltıp Ryzen 7 2700X + 1070 mi alsam İ7 8700K mı alsam...Çok kararsızım.Yanlış anlamayın sizde bir şey demiyorum ama keşke şöyle her şeyden anlayan biri olsa da otursak baştan konuşsak.Oradan da toplayabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla oranın da İstanbul'da şubesi var ve güvenilir.
İnternetten almak varken neden illaki gitmek istiyorsunuz? İnternete güvenemiyor musunuz? Kargo esnasında sorun çıkar diye endişe mi ediyorsunuz?
Korkacak bir şey yok. Eğer kargoda ürün hasar alırsa kargoya tutanak tutturup ürünü geri gönderiyorsunuz. İnternette de alışveriş yapmak istediğiniz ancak güvenemediğiniz yerler varsa orayı araştırıyorsunuz. Oradan alışveriş yapanların yorumlarını okuyorsunuz. İçinize sinerse alışveriş yapıyorsunuz, sinmezse yapmıyorsunuz.
Bunu da hatırlatayım:
Amacınız sadece oyun ise intel alın. Fakat yanında ek soğutucu almanız da gerekecek. Ayrıca oyunları 1080p oynayacaksanız Intel alın. Çünkü 2K çözünürlükte arada çok bir fark yok. Fakat işlemciler arasında 150 TL var. 200 TL de güzel bir soğutucu desen 350 TL olur bence bu masrafa hiç gerek yok.Ya hayır internetten çok alışveriş yapıyorum ama sistem toplarken görerek oradaki çalışanların tavsiyesini alarak toplamak istiyorum.Ve gerçekten hala çok kararsızım sistem konusunda.Diğer şeyleri azaltıp Ryzen 7 2700X + 1070 mi alsam İ7 8700K mı alsam...Çok kararsızım.
İşte baktım şimdi yani render yapmayacağım ama ek soğutucu masrafı olacak ve ben 2k monitör almayı düşünüyorum.Ve oyunu arkaya attığımda çok iş yapabilmek istiyorum.Bu yüzden seçimim kesinlikle ryzen.Ama diğer şeylerden kısıp ryzen 7 2700x mi alsam yoksa 2600x güzel bir sistem mi kursam karar vermedim.Zaten hep yeni bir şey görüyorum şu parçayı ekleyeyim şunu çıkarayım derken işin içinden çıkamıyorum.Hala belli bir sistem yok şu an.Amacınız sadece oyun ise intel alın. Fakat yanında ek soğutucu almanız da gerekecek. Ayrıca oyunları 1080p oynayacaksanız Intel alın. Çünkü 2K çözünürlükte arada çok bir fark yok. Fakat işlemciler arasında 150 TL var. 200 TL de güzel bir soğutucu desen 350 TL olur bence bu masrafa hiç gerek yok.
Hatta 2700x yerine 2600x bile alabilirsiniz. Amacınız oyun ise. Eğer render işleriniz olacaksa 2700x idealdir.
Kesin bir bilgi yok ancak 1-2 ay içerisinde GTX 1180'in tanıtılması bekleniyor. GTX 1070 Ti/1080 yerine idareten GTX 1050 Ti gibi bir kart alıp yeni çıkacak olan ekran kartını/kartlarını bekleyebilirsiniz.
Ben zaten Zotac GeForce GTX1070 AMP! Extreme Edition almayı düşünüyorum.1070 Ti gibi sanırsam.Ama sistemi toparlayamadım.Aklımdaki sistemi atsam bana yardım edebilir misiniz lütfen?Bu sebeplerden dolayı Ryzen 7 2700X.
- Saf güç açısından Ryzen 7 2700X i7 8700K'dan daha üstün.
- Yanında çok kaliteli bir soğutucuyla geliyor.
- İntel'e göre daha ileriye dönük.
- Ekstra olarak ileride yayın yapma ihtimaliniz var.
- 2K/4K çözünürlükte aralarında oyun performansı farkı 0'a yakın.
Bu arada benim sistemdeki ekran kartı GTX 1070 değil GTX 1070 Ti. Arada bayağı fark var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.