8500 TL Oyuncu Bilgisayarı Toplama

İşte baktım şimdi yani render yapmayacağım ama ek soğutucu masrafı olacak ve ben 2k monitör almayı düşünüyorum.Ve oyunu arkaya attığımda çok iş yapabilmek istiyorum.Bu yüzden seçimim kesinlikle ryzen.Ama diğer şeylerden kısıp ryzen 7 2700x mi alsam yoksa 2600x güzel bir sistem mi kursam karar vermedim.Zaten hep yeni bir şey görüyorum şu parçayı ekleyeyim şunu çıkarayım derken işin içinden çıkamıyorum.Hala belli bir sistem yok şu an.
2k oyun oynayacakmışsınız. Aradaki farka gerek yok. Ryzen sizi memnun eder. İşlemciyi çok yüksek tutmaya gerek yok. Özellikle oyun amaçlı ve 2K bir sistemde. Çünkü 2K da işlemciye binen yük 1080p ye göre daha azdır.
Benim tavsiyem 2600x alın. Yanına da bir tane 1080 koyarsınız. Güzel güzel oynarsınız.

2k oyun oynayacakmışsınız. Aradaki farka gerek yok. Ryzen sizi memnun eder. İşlemciyi çok yüksek tutmaya gerek yok. Özellikle oyun amaçlı ve 2K bir sistemde. Çünkü 2K da işlemciye binen yük 1080p ye göre daha azdır.
Benim tavsiyem 2600x alın. Yanına da bir tane 1080 koyarsınız. Güzel güzel oynarsınız.
1080 çok aşıyor hocam.Şimdi 2700X + 1070 çok hoş ama fiyat aşıyor bayağı.2600X +1070'de kaldırır mı ki 2k'yı?

1080 çok aşıyor hocam.Şimdi 2700X + 1070 çok hoş ama fiyat aşıyor bayağı.2600X +1070'de kaldırır mı ki 2k'yı?
Eyüp Can'ın 2. sayfada attığı sistem gayet güzel. Nanokatalog sitesinde 3000 TL 1080 var. Yani sinerjideki 1070ti ile aynı fiyat. Eğer o fiyat yüksek derseniz. Anakartı birazcık düşürün. İşlemciyi 2600x yapın. Güç kaynağını FSP Hydro 600W yapın. Aşağıya düşer fiyatı.

Ayrıca kafanızda bir sistem kurun. O parçaları tek tek tüm sitelerde aratın. En ucuz yerden alın. Sonra tüm parçalar elinize geçince bir tane bilgisayarcıya gidip parçaları monte ettirin. Daha ucuza mal olur. Çünkü bazı parçalarda farklı iki site de 50-100 arası fiyat oynuyor.

@MacroitTS ben size o kadar sistem tavsiye ettim. Gerekli bütün önerilerde bulundum. Siz niye bana yeniden sistem atıyorsunuz?
Hayır.Çok çok teşekkür ederim.O anlamda demedim.Sizin attığınız sistem belki itopyada biraz aşabilir.O yüzden yoksa sisteminiz çok güzel.
Eyüp Can'ın 2. sayfada attığı sistem gayet güzel. Nanokatalog sitesinde 3000 TL 1080 var. Yani sinerjideki 1070ti ile aynı fiyat. Eğer o fiyat yüksek derseniz. Anakartı birazcık düşürün. İşlemciyi 2600x yapın. Güç kaynağını FSP Hydro 600W yapın. Aşağıya düşer fiyatı.

Ayrıca kafanızda bir sistem kurun. O parçaları tek tek tüm sitelerde aratın. En ucuz yerden alın. Sonra tüm parçalar elinize geçince bir tane bilgisayarcıya gidip parçaları monte ettirin. Daha ucuza mal olur. Çünkü bazı parçalarda farklı iki site de 50-100 arası fiyat oynuyor.
İşte bu aklıma hiç gelmemişti çok sağ olun.Şu sistemi aşağıya yazıyorum.Sadece bana bu sistem iyi mi değil mi ikiniz de söyler misiniz?

Zotac GeForce GTX1070 AMP! Extreme Edition 8GB GDDR5 256Bit DX12 Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 2600X Soket AM4 3.6GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci

CORSAIR 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance RGB Dual Kit Ram

Samsung 250GB 970 EVO PCIe M.2 SSD (Okuma 3400MB / Yazma 1500MB)

CORSAIR Carbide Serisi SPEC-OMEGA Siyah/Beyaz MidT ATX Temperli Cam Gaming Kasa

ASUS ROG STRIX B350-F GAMING AMD B350 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) USB3.1 M.2 AURA RGB ANAKART

Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk

Aigo Aurora C5 5 li 120mm RGB Kasa Fanı

Seasonic M12 II 620W 80Plus Bronze Modüler 12cm Fanlı Power Supply (SEA-M12II-620)

Hayır.Çok çok teşekkür ederim.O anlamda demedim.Sizin attığınız sistem belki itopyada biraz aşabilir.O yüzden yoksa sisteminiz çok güzel.

İşte bu aklıma hiç gelmemişti çok sağ olun.Şu sistemi aşağıya yazıyorum.Sadece bana bu sistem iyi mi değil mi ikiniz de söyler misiniz?

Zotac GeForce GTX1070 AMP! Extreme Edition 8GB GDDR5 256Bit DX12 Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 2600X Soket AM4 3.6GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci

CORSAIR 16GB(2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance RGB Dual Kit Ram

Samsung 250GB 970 EVO PCIe M.2 SSD (Okuma 3400MB / Yazma 1500MB)

CORSAIR Carbide Serisi SPEC-OMEGA Siyah/Beyaz MidT ATX Temperli Cam Gaming Kasa

ASUS ROG STRIX B350-F GAMING AMD B350 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) USB3.1 M.2 AURA RGB ANAKART

Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk

Aigo Aurora C5 5 li 120mm RGB Kasa Fanı

Seasonic M12 II 620W 80Plus Bronze Modüler 12cm Fanlı Power Supply (SEA-M12II-620)
Bence görünüş için kasaya o kadar para verilmemeli. Corsair 400c yi incelemenizi tavsiye ederim. O da gayet şık ve ışıklandırmaya açık bir kasa. Corsair ramler de aynı şekilde. Olması gerekenden 200-300 TL pahalılar. Görünüş yerine donanıma yatırırsanız emin olun daha memnun olursunuz. Güç kaynağı olarak da FSP Hydro 600W tavsiye ederim.

Edit: Parçaları rgbli almak yerine kasaya rgb led döşeyebilirsiniz. Gene güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bence görünüş için kasaya o kadar para verilmemeli. Corsair 400c yi incelemenizi tavsiye ederim. O da gayet şık ve ışıklandırmaya açık bir kasa. Corsair ramler de aynı şekilde. Olması gerekenden 200-300 TL pahalılar. Görünüş yerine donanıma yatırırsanız emin olun daha memnun olursunuz. Güç kaynağı olarak da FSP Hydro 600W tavsiye ederim.
Sanırım haklısınız RGB'ye çok takıldım.Bu kasa çok hoşuma gidiyor ama değiştireceğim.Sizin dediğiniz kasa pek hoşuma gitmedi.Cooler Master Masterbox 5 nasıldır?Bana rgb olmayan en iyi ve ucuz 16GB(2x8) 3200mhz ram önerir misiniz?Aklımda gskill ripjaws var.Yukarıdaki güç kaynağı çok iyi diyorlar ona da karar veremedim.Sizce modüler olmalı mı?

Sanırım haklısınız RGB'ye çok takıldım.Bu kasa çok hoşuma gidiyor ama değiştireceğim.Sizin dediğiniz kasa pek hoşuma gitmedi.Cooler Master Masterbox 5 nasıldır?Bana rgb olmayan en iyi ve ucuz 16GB(2x8) 3200mhz ram önerir misiniz?Aklımda gskill ripjaws var.Yukarıdaki güç kaynağı çok iyi diyorlar ona da karar veremedim.Sizce modüler olmalı mı?
Eyüp Can'ın attığı ürün gayet güzel:
XPG 16GB(2x8) Gammix D10 Kırmızı 3000mhz CL16 DDR4 Ram (AX4U3000W8G16-DR10)

Modüler olmasından ziyade kalitesi önemlidir. Modüler olmasının avantajı kablo fazlalığı olmaz. Gerekli kablolar takılır ve kullanılır. Mesela Modüler olmayan güç kaynağında 3 tane SSD kablosu var diyelim. Ama siz 1 tane kullanacaksınız. Bu güç kaynağında kalan 2 kablo kasanın içinde durmak zorunda ama modüler güç kaynağında böyle bir durum yok. FSP gayet kaliteli bir marka.
PSU Tier List Updated
Bu listede tier 1 en iyi sınıftır aşağı doğru kalite azalır. FSP tier 3 iken Seasonic tier 4.

Kasa olarak da Phanteks p300, NZXT s340 alabilirsiniz. Gayet güzel kasalar. Bu kasaları inventus, qp bilişim, coraxalpha gibi sitelerde bulabilirsiniz. Üçüde güvenilir sitelerdir.
Cooler Master kasasına gelecek olursam. Birçok yerde kasa ile birlikte gelen fanların cızırtı yaptığını, ses çıkardığını okudum. Bence alınmamalı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı