8600 GT sistemde mavi ekran sonrası kapanma

OmerAcioglu

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

2018 yılında 2008 yılından beri kullandığım bir oyun bilgisayarı. Vista'dan XP'ye, XP'den 7'ye, 7'den 8'e, 8'den de 10'a geçirdim, işletim sistemi olarak. Bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu, fakat Steam programında Hexen 2'nin demosunu indirdim. Daha sonra bir süre oynayıp, oyundan çıktım. Windows'a döndükten birkaç dakika sonra, bilgisayarımda mavi ekran çıktı ve bilgisayarım bir daha açılmadı. Mavi ekran çıktıktan sonra, bilgisayarım kapandı. Bir süre sonra açtığımda ise kasadan ses geldi ama görüntü hiç gelmedi. Mavi ekranı bu yüzden paylaşamıyorum. Televizyonlarda denemek istedim ama orada da sonuç aynıydı.

Ekran kartımdan sorun olabilir dediler, ekran kartımı çıkarttım fakat yine açılmadı. Anakart ile ilgili her türlü şeyi denedim fakat hiçbir şekilde açılmadı. Klavyeden de tuşlara basıyorum fakat orada da sıkıntılı. Ne yapacağımı bilemedim.

Ne yapmalıyım bu konuda? Bu konuda cevaplarınızı bekliyorum.

Sistem Bileşeni:

Anakart: MSI 770-C45
Ekran Kartı: Palit (NVIDIA) GeForce 8600 GT
İşlemci: AMD Athlon 64 X2
Ram: 2 GB Kingston

Mümkünse bir arkadaşınıza gidip her bileşeni deneyin. Hangisi bozuk, ona karar verin. Ama bence RAM'lerde sorun var. Zaten 2 GB'mış, yeni yeni mavi ekran vermesi bile güçlü bir ekran kartı olduğunu gösteriyor. :D Ama dediğim gibi yapabilirseniz her bileşeni teker teker başka bir bilgisayarda deneyin. Bir işlemciyi takın, gerisi diğer bilgisayarın bileşenleri olsun. Sonra geri arkadaşınızın işlemcisini takın, bu sefer kendi ekran kartınızı takıp diğerini çıkarın. Monitörde bir sorun yokmuş. Bu şekilde deneyebilirsiniz, olmazsa servise götürebilirsiniz. Ama RAM'iniz çok düşük, ondan da olabilir. Windows 10'u açması bile şaşırtıcı. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı