Bilin bakalım bugün kimin günü kötü geçiyor, tabiki de benim. CPU'mu OC'lama kararı aldıktan sonra yavaştan 4.8 GHz 1.25 Vcore koyarak i7-8700K chiplerinin %99'unun bu hız aşırtmayı yapabildiği voltaj değeri bende olmadı. Dedim herhalde gene şanssız ben slicon lottery'yi kaybetti. Başladım voltajı arttırmaya, belli bir yerden sonra voltajı ne koyarsam koyayım chipin stabil olmadığını fark eden ben BIOS'u Default ayarlarına döndürüp yeniden CPU'yu stok değerlerinde stress testinde soktu. Yeniden stabil değil!
Anakartım Z370-F, VRM olarak çok kötü olmayan bir kart, eskiden voltaj sıkıntıları vardı ama 0606 BIOS sürümünden beri Maximus serisi bir kart olmasa da rahatça OC yapılabilen bir kart. Yine de sıkıntının moboda olabileceğini düşünüyorum. CPU'nun kendisi de fabrika hatalı olabilir. Yarın sabah Intel'e sonrasında da ASUS global supportlarına ticket atmayı planlıyorum. Sizce sıkıntı nerede olabilir? RAM'lerde de sıkıntı olabileceğini düşündüm ama Memtest'te hiç error vermedi.
Anakartım Z370-F, VRM olarak çok kötü olmayan bir kart, eskiden voltaj sıkıntıları vardı ama 0606 BIOS sürümünden beri Maximus serisi bir kart olmasa da rahatça OC yapılabilen bir kart. Yine de sıkıntının moboda olabileceğini düşünüyorum. CPU'nun kendisi de fabrika hatalı olabilir. Yarın sabah Intel'e sonrasında da ASUS global supportlarına ticket atmayı planlıyorum. Sizce sıkıntı nerede olabilir? RAM'lerde de sıkıntı olabileceğini düşündüm ama Memtest'te hiç error vermedi.
- PSU: HighPower 750 GD (sıkıntı sağladığını düşünmüyorum, zaten 1 ay içinde RM750x ile değişecek.
- RAM: Trident Z 2x8GB 3200mhz
- Mobo: Z370-F
Son düzenleyen: Moderatör: