8700K sistem için tavsiye

Sabırlı

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar konu yeri burasımı bilemedim ama kusuruma bakmayın. Sizlere bir şey danışmak istiyorum şu an kullanmış olduğum bilgisayarımın işlemcisi Intel tabanlı ekran kartım ise AMD ekran kartımı alıp kullanmaya başladığım zamandan bu yana sürekli problemler ile boğuşuyorum artık iyice gına geldi ve kendimce birkaç seçenek belirledim, ya ekran kartımı satıp farklı bir kart alacağım ya da işlemci ve anakartımı satıp AMD tarafına geçeceğim bu seçenekleri düşünürken sizlerinde tavsiyelerine ve bilgilerinize ihtiyaç duyduğumu hissettim. İşlemci ve anakart değişikliği için şöyle bir seçeneğim var mevcut anakartımı ve işlemcimi arkadaşıma vereceğim oda bana AMD destekli anakartını ve bir miktar para verecek ben yeni Ryzen işlemci alıp kullanacağım. İkinci seçeneğimde belirttiğim gibi ekran kartımı satıp ndivia tarafından başka bir kart alacağım.
Şimdi gelelim benim bilgisayarımın parçalarına;
i7 8700K işlemci.
ASUS Z370-P Prime anakart.
Trident 3000 MHz RAM.
Sapphire Nitro+ RX 5700XT ekran kartı.
Seasonic focus 750 Watt PSU.

İşlemci ve anakartımın garantileri bitmiş durumda. Ekran kartımı haziran ayında aldım kullanmaya başladım ağız tadıyla bir saat oyun oynayamadım kafayı yemek üzereyim garantisi devam etmekte. Benim işlemcim ve anakartıma verilen teklif ASUS Prime X570-P anakart ve bir 1300 TL para ( bu anakartta kullanmak istediğim işlemci ise tarafımdan almayı düşündüğüm Ryzen 3700X ) diğer düşüncem ise dediğim gibi ekran kartımı satıp ndivia tarafına geçmek.
Şimdi sizce ben ne yapmalıyım?

Arkadaşınız sizi affedersiniz ama gerdeğe sokmak istemiş. İşlemci-ekran kartı kanadında marka taraflı sorun olmaz. (Yani intel işlemci AMD ekran kartıyla sorunlu çalışır diye bir şey yok. ) Onun haricinde RX5700XT sürücü sorunları olan bir kart fakat hangi sürücüyü kullandığınız da mühim bir etken. Eğer hali hazırda 20.4.2 sürümünü kullanmıyorsanız ona geçiş yapın. Eğer sorunlar devam ederse elinizdeki ekran kartını satıp üstüne bir miktar para ekleyip RTX 2070 Super alabilir veya RTX 3060'ın çıkmasını bekleyebilirsiniz.

O arkadaşınıza da fazla güvenmeyin. Ayriyeten alışveriş yapmayın.

Değerli görüşlerin için teşekkür etmeliyim aslında benim düşüncem ondaki anakartı alıp Ryzen tarafına geçmekti ama o zaman maceraya aramaya gerek yok.

Değerli görüşlerin için teşekkür etmeliyim aslında benim düşüncem ondaki anakartı alıp Ryzen tarafına geçmekti ama o zaman maceraya aramaya gerek yok.

Hocam sisteminiz güzel ekran kartı sorunluysa elden çıkarıp güzel bir kart alın bence işlemci delid ve overclockla güzel değerler elde edersiniz bence sistemi şimdilik bozmaya gerek 3070 alıp 4K'da çok güzel oynarsınız RX5000 serisinde kart üreticileri frekans artırıcam diye aşırı voltaj çekiyor sisteminiz çöküyorsa 20.4.2 çok stabil tavsiye ederim ve voltaj frekans ayarı ile sorun kalmaz iyi forumlar.

@Yumak ekran kartını şu an Windows10 sürücüsü ile kullanıyorum böyle kullanmaya başladığım zamandan beri problemlerim yarı yarıya indi. Bütün sürücüleri denedim ama bana mısın demedi. Aslında sistemimden memnunumda şu ekran kartı beni farklı düşüncülere sevk etti. Delid yaptırmak aklımda ama kime yaptıracağımı bilemiyorum

Temiz bir 1080 ti bile bulsan i7 8700 k ve sistem bileşenleri ile uyumlu olacaktır, ayrıca delid konusunda bende arkadaşlara katılıyorum çok farkediyor.

Temiz bir 1080 Ti bile bulsan i7 8700K ve sistem bileşenleri ile uyumlu olacaktır, ayrıca delid konusunda bende arkadaşlara katılıyorum çok farkediyor.

Delid olayına bende sıcak bakıyorumda kime yaptıracağım konusu hakkında bilgim yok var mı bildiğiniz yapan birileri.

Delid olayına bende sıcak bakıyorumda kime yaptıracağım konusu hakkında bilgim yok var mı bildiğiniz yapan birileri.
Bildiğim yok belki formdan birileri olabilir ama şahsen bir kaç youtube videosu izleyip kendim yaptım, gerekli ekipmanlar olduktan sonra inan termal macun sürmek kadar kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…