Sabırlı
Megapat
Daha fazla
Arkadaşlar merhabalar konu yeri burasımı bilemedim ama kusuruma bakmayın. Sizlere bir şey danışmak istiyorum şu an kullanmış olduğum bilgisayarımın işlemcisi Intel tabanlı ekran kartım ise AMD ekran kartımı alıp kullanmaya başladığım zamandan bu yana sürekli problemler ile boğuşuyorum artık iyice gına geldi ve kendimce birkaç seçenek belirledim, ya ekran kartımı satıp farklı bir kart alacağım ya da işlemci ve anakartımı satıp AMD tarafına geçeceğim bu seçenekleri düşünürken sizlerinde tavsiyelerine ve bilgilerinize ihtiyaç duyduğumu hissettim. İşlemci ve anakart değişikliği için şöyle bir seçeneğim var mevcut anakartımı ve işlemcimi arkadaşıma vereceğim oda bana AMD destekli anakartını ve bir miktar para verecek ben yeni Ryzen işlemci alıp kullanacağım. İkinci seçeneğimde belirttiğim gibi ekran kartımı satıp ndivia tarafından başka bir kart alacağım.
Şimdi gelelim benim bilgisayarımın parçalarına;
i7 8700K işlemci.
ASUS Z370-P Prime anakart.
Trident 3000 MHz RAM.
Sapphire Nitro+ RX 5700XT ekran kartı.
Seasonic focus 750 Watt PSU.
İşlemci ve anakartımın garantileri bitmiş durumda. Ekran kartımı haziran ayında aldım kullanmaya başladım ağız tadıyla bir saat oyun oynayamadım kafayı yemek üzereyim
garantisi devam etmekte. Benim işlemcim ve anakartıma verilen teklif ASUS Prime X570-P anakart ve bir 1300 TL para ( bu anakartta kullanmak istediğim işlemci ise tarafımdan almayı düşündüğüm Ryzen 3700X ) diğer düşüncem ise dediğim gibi ekran kartımı satıp ndivia tarafına geçmek.
Şimdi sizce ben ne yapmalıyım?
Şimdi gelelim benim bilgisayarımın parçalarına;
i7 8700K işlemci.
ASUS Z370-P Prime anakart.
Trident 3000 MHz RAM.
Sapphire Nitro+ RX 5700XT ekran kartı.
Seasonic focus 750 Watt PSU.
İşlemci ve anakartımın garantileri bitmiş durumda. Ekran kartımı haziran ayında aldım kullanmaya başladım ağız tadıyla bir saat oyun oynayamadım kafayı yemek üzereyim
Şimdi sizce ben ne yapmalıyım?