9 aylık GeForce NOW deneyimim

herkese merhaba, 👋, bu makalede 9 aylık GeForce NOW deneyimim ile " GeForce NOW alınır mı? Türkiye 🇹🇷 sunucularımı daha iyi avrupa 🇪🇺 sunucuları mı? gerekli koşullarda iyi performans veriyor mu? " gibi sorulara yanıt vermeyi umuyorum.

Öncelikle deneyimimi ikiye ayırmak gerekiyor
, Türkiye sunucuları 🇹🇷 vs avrupa sunucuları 🇪🇺 olarak.
Türkiye sunucuları 🇹🇷 vs avrupa sunucuları 🇪🇺
sunucular ve sıra ( bekleme süresi )

Türkiye'de 2 ve avrupa'da ise 6 sunucu bulunuyor.
avrupa sunucularında son 1 aydır artan bir sıra artışı var. Önceleri akşam vakitlerinde bile en fazla 400 gibi sayıları gören avrupa sunucuları artık sabahları bile 100-200 gibi sıralar mevcut ama ne yazıktır ki buna rağmen, daha az nüfuslu bir ülkenin sırası bir kıtadan daha fazla olabiliyor. Türkiye'de (gameplus) Premium alsanız bile sıra beklemeniz gerçeği ise tamamen rezalet. avrupa 🇪🇺 1-0 önde.

internetim ve aldığım performans.

int.png



genel olarak aldığım download ve upload hızları bunlar.
GeForce NOW'ı kullanmaya başladığım Türkiye sunucuları ve deneyimim.

yaklaşık 1.5 ay kullandım uygulama ve Chrome üzerinden deneyim ettim.
Chrome deneyimim;
kesinlikle uygulamaya göre çok kötü bir performans verdi gerek takılmalar, aniden oyundan atması ile çok kötü bir performans verdi uygulamada 1280x720 çözünürlüğünde oynayabilirken Chrome üzerinde çoğu zaman 1024x768 gibi bir çözünürlükte bile çok kasmalar ile çok sıkıntı verdi.
uygulama deneyimim;
Chrome'a göre çok daha iyi bir performans ama Avrupa sunucularının yanında gene bir rezalet. Daha iyi bir çözünürlük ve daha stabil bir performans. Uygulamanın ek bir yanı ise ekran görüntüsü alma, video kaydı alma, destekleyen oyunlara filtre ekleme özellikleri ile daha iyi bir deneyimdi.
yaklaşık 6.5 ay kullandığım ve kullanmaya devam ettiğim Avrupa sunucuları ve deneyimim;
Avrupa sunucularını sadece uygulama üzerinden deneyim ettim. Basitçe özetlemek gerekirse her yönü ile Türkiye sunucularından kat kat daha iyi bir performans. Gerek stabil olması gerek sıkça bakıma girmemesi ile tercih etmeniz gereken şey bu. Üstelik Türkiye sunucularında bedava sürümün bir seans süresi 30 dakika iken avrupa sunucularında bu süre 1 saat.

ortak problemler ve deneyim ettiğim oyunlar

ortak problemler;
bir anda oyundan atılmak, ekranın yeşile bürünmesi, ekranın mozaikleşmesi benim gördüğüm bu sorunlar ortak. Bu sorunlar dışında pek bir sıkıntı yok gerekli koşullar var ise.


deneyim ettiğim oyunlar;
en fazla The Witcher 3: Wild Hunt, Fortnite ve Rainbow Six: Siege oynadım.

The Witcher 3: Wild Hunt deneyimim;
Son gelen Next-gen güncellemesi ve öncesi ile tüm ayarları ultraya almama rağmen ne bir kasma ne bir donma yaşamadım. Çok akıcı bir deneyimdi kesinlikle.

Fortnite deneyimim;
"Build yapabilir miyim? Akıcı olur mu? " diye merak etmeyin çok güzel bir şekilde oynanıyor. Witcher 3 de olduğu gibi gene grafikleri ultraya aldım ve herhangi bir sorun olmadı.

Rainbow Six: Siege deneyimim;
"Rekabetçi bir oyun, hızlı tepki vermem gerek olur mu ki?" diye merak etmeyin gayet akıcı ve hassasiyet ayarlarınızı yaparsanız hiçbir fark yok.
 
Far Cry, COD, Cyberpunk, Skyrim, Silkroad Online, CS:GO. Witcher 2, GTA, ETS, THE CREW, Forza Horizon yani aklına gelebilecek her oyuna temasım var. Tüplü monitörde Cossacks, Need for Speed 2 SE zamanından ne çıkarsa oynuyoruz. Yelpazem geniş o manada söyledim. Witcher 3 oyun motoru ve sahne geçişleri çok kötü çekilmiyor millet nasıl bu kadar övmüş hayret ettim ve 2015 için berbat grafikler.
Witcher 2 beğendiyseniz 3. oyunu beğenmemeniz gerçekten pek anlamlı gelmiyor. 2. oyun daha kısıtlı alanlarda geçiyordu hikaye ilerledikçe yeni alanlara gidiyorduk , 3. oyunda bu olmadığı için mi sevemediniz. Evet oyunun başı biraz sıkıcı ama ortasına doğru hikaye çok güzelleşiyor.
 

Geri
Yukarı