9. sınıf müfredatı zor mu?

Müfredat sadece çalışana kolay. Onun dışında müfredatımız zor, Avrupa ülkelerine vs. göre. Bu yüzden her sene müfredattan konu eksiltiyorlar, müfredatı değiştiriyorlar. Artık bilgiyi gerçek hayatta kullanma becerisi isteniyor. Son TYT ve AYT sınavlarına, müfredat değişikliklerine bakarsanız anlayacaksınız.
Sizin için değerlendireyim yeni müfredatı.
İlk 2 ünite mantık ve kümeler, bunlar gerçekten ''çerez'' diye tabir edilen konular.
3. ünite üslü sayılar, bölünebilme, denklemler ; bunlar da aynı şekilde.
4. ünite üçgen; bu sene 9. sınıfa biraz da olsa trigonometri eklenmiş. Bu ünite en zor ünite, diğerlerine göre.
Fakat anlamadığım problemler ünitesinin nereye kaybolduğu. Diğer sınıflarda da bulamadım. Sanıyorum ki tüm konuların içine azar azar koymuşlar.

Müfredat geniş olabilir ancak kesinlikle zor değil. Sizin döneminiz için gayet de eksilttiler zaten.
Ana mantık öğrenmek, nasıl öğrenirsen öğren. Düzenli ve disiplinli götürürsen lise müfredatı hikayedir.
Nasıl öğrenirsen öğrenden kastım da motomot ezberlemek değil. Olayları temellendir, kafanda kurgula.

Üzerinden yıllar geçmiş, şu an değişmiş midir bilmiyorum ama benim bildiğime göre 9. sınıf gerçekten zor. Eğer bir insan 9. sınıfta ufacık bir çaba bile göstermezse ortaokulda olduğu gibi sınıfı geçemiyor.

Ne lisesine gideceksin? Mesela Meslek Lisesi'ne gideceksen ilk yıl çoook çabalaman gerekir.

O kadar tembel, derslerden alakasız, not almayan, sessiz olmayan öğrenciler var ki, onlar zaten %100 kalıyor. Sen kendine ve eğitim hayatına önem veriyorsan bence hem derslerine, hem de duruşuna önem ver.

Matematiğin öyle çok kötüyse bile, çalışmana rağmen öğrenemiyorsan bile zaten efendi olan öğrenciye, öğretmen fazladan 15 puan bile verebiliyor. Bu ikisine dikkat et derim. Fakat sen yine de çalışmayı, çabalamayı ihmal etme.

Liseden kork ama öyle çok korkma. 9.sınıfın zor olduğu kadar 10. sınıf da çok kolaydır. :) Başarılar dilerim.

9.sınıf dediğin bizim eski sisteme göre lise 1'e denk geliyor sanırım. Lise, ortaokula göre daha zordur ama o kadar endişelenme çalışırsan yaparsın.

Lise 1 konuları aşırı zor değil. Hatırladığım kadarıyla Lise 1'de Fizikte Vektörler, Kimyada madde ve özkütle, Matematikte ise ilk konu mantıktı, biraz karmaşık ama sonra sayılar falan geliyordu kolaylaşıyordu. Yani çok zorlanmazsın ama Lise 3 ve sizin zamanınıza göre Lise 4 zor olur eğer sayısal seçersen.

8. sınıftan yeni geçeceğin için soruyorsun büyük ihtimalle. Liseye geçeceğin için konular zor gelecektir fakat çalışırsan anlayacağın konular ezberin de iyiyse formülleri rahatlıkla ezberlersin. Öğretmenin anlatış tarzına çözdüğü sorularada bakıyor ama olay her zaman sende bitiyor. Lise hayatında başarılar. :)

Çok abartılacak kadar zor değil. Bir miktar çalışırsan ya da dersi iyi dinlersen neredeyse tüm sınavlara son gün çalışsan bile 90 ortalama ile takdir alabilirsin.

En azından ben böyle tecrübe ettim. Tabii ki size ve okulunuza göre değişebilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı