9. sınıf öğrencisi bir günde nasıl bir çalışma planı uygulamalı?

Ozi01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. İlk sınavlar bitti ve ben sınavlara son gün çalıştım. Çok kötü olmasa da pek iyi notlar gelmedi. Bende şimdi bir çalışma programı uygulamak istiyorum ama nasıl bir plan yapmam gerektiğini bilmiyorum. Mesela kitaptan konu tekrarı yapmayı severim ama video izlemek beni bunaltıyor. Sizden isteğim eğer uyguladığınız teknikler varsa benimle paylaşmanız olacak. Şimdiden teşekkür ederim.

Haftanın 5 günü için bir planlama yap. Örneğin PAZARTESİ; Okuldan geldikten sonra 1 saat kadar dinlen. Mesela 15.30 da okuldan geldin. 1 saat dinlendin. Daha sonra 1 saat kadar pazartesi gördüğün derslerden ufak bir tekrar yap ve temiz bir deftere not al. Sonra akşam yemeğini ye ve 30 dakika kadar daha dinlen. 1 saat sadece ilgini çeken bir kitap oku anlama becerisi için. Daha sonra 1 saat zorlandığın bir dersten çalışma yap, daha sonra yaptığın çalışmayı 20 dakika not al veya 30 dakika. Daha sonra İsteğe bağlı telefon veya bilgisayar kullan ne yapmak istiyorsan maksimum 1 saat kullan. saat 22.00 olunca da uyu. Uyumadan 30 dakika önce telefon veya bilgisayarı kapatmış ol çünkü uyku sağlığın da zihnin için önemli. Buna göre 5 günlük bir plan yap. Ardından cumartesi öğlene kadar napmak istiyorsan yap, öğlenden sonra 3 saat kadar ders çalışıp dinlen pazartesiye kadar. Bu planı 1 ay durmadan uygularsan normal bir yaşam stilin haline gelir. Peki neden daha lisenin başında iken bu kadar yoğun bir plan gerekli diyorsan cevaplayayım; Lisenin belki de en zor yılı 9. sınıftır ve temeldir. Temeli sağlama alırsan en kolay olan 10 ve 11 de rahatlıkla temelden ötürü ders programı oluşturabilirsin kendine.

Bugün mesela hangi dersleriniz vardı? O dersleri genel olarak bir tekrar edin, hocalarınızın yazdırdığı notları temize çekin. Bunları Pazar günü de genel olarak tekrar edin, düşük not almanız imkansız.

Bugün mesela hangi dersleriniz vardı? O dersleri genel olarak bir tekrar edin, hocalarınızın yazdırdığı notları temize çekin. Bunları Pazar günü de genel olarak tekrar edin, düşük not almanız imkansız.

Hocam bugün okula gitmedim hastaydım. Mesela şu anda ne yapabilirim okula gitmediğim gün tekrar olarak?

@Ozi01, okulda yakın olduğunuz bir arkadaşınız var mı? Ondan bugün derste ne işlendiğini sorup notları alabilirsiniz, onlara çalışırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı