9. sınıf olan birisi ne yapmalı?

mykethan

Femtopat
Arkadaşlar, bu sene 9. sınıfa geçtim. Sizce yaz tatilinde 9. sınıf konularını çalışayım mı? Ya da 9. sınıftayken soru çözmeli miyim? OBP, YKS'yi çok etkiler mi? Düzenli çalışırsam 9. sınıfta ortalamamı 90 üstü yapabilir miyim? 8. sınıfta çalışmak alışkanlık olduğu için şimdi de aynısını yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, bu sene 9. sınıfa geçtim. Sizce yaz tatilinde 9. sınıf konularını çalışayım mı? Ya da 9. sınıftayken soru çözmeli miyim? OBP, YKS'yi çok etkiler mi? Düzenli çalışırsam 9. sınıfta ortalamamı 90 üstü yapabilir miyim? 8. sınıfta çalışmak alışkanlık olduğu için şimdi de aynısını yapmayı düşünüyorum.

Yaz tatilinde 9. sınıf konularına çalışırsan başladığında konuları daha çabuk kavrayabilirsin. Ama yine de kafanı karıştırma bence tatilin keyfini çıkarmaya bak. Düzenli çalışma ile yapılamayacak hiçbir şey yok. Evet lisede ortalamanın yüksek olması seni bayağı avantajlı bir konuma getirir.

Aşırı kasmana gerek yok dostum. Lisede OBP'ni düzenli tut, konuların temelini kavra ve son sene tüm her şeye ağırlık ver hallolur.

OBP YKS'yi etkiliyor ama bu şimdiden oturup sınav stresine girmeni gerektirmez.

9 ve 10'da iki şeyi tek yap, matematiğin iyi olsun. Ders notların yüksek olsun. 90 ortalamanın altına düşmemeye çalış.

Onun dışında gez, toz, kitap oku, müzik dinle, oyun oyna, spor yap, dil öğren, kendini geliştir. Her türlü eğlenceyi yaşa :D

Bu yaz tatilin keyfini çıkar, 10. sınıf geldiği zaman dersleri günü gününe takip et ve 10. sınıf bittikten sonra yaz tatlinde geçmiş 2 senenin tekrarını, yani TYT hazırlanmaya başlayabilirsin.

Tabii ki düzenli bir çalışmayla yapabilirsiniz. OBP çok önemli hocam etkileyebilir YKS'yi. Şimdi yaz tatilinizin keyfini çıkarın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı