9. sınıfta çalışmamak sorun olur mu?

Fabyanels

Decapat
Katılım
21 Mayıs 2021
Mesajlar
103
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
9. sınıfı kafasızlığım yüzünden yarım yamalak geçirdim. Her dersin neredeyse yarısını falan bitirdim. Yazın da çalışmayı akıl edemeyince kaldı öyle. Sonraki yıllarda çok fazla zorlar mı ne yapmam gerek?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
10. sınıfı bitirdim, 11. sınıfa geçtim ve ne 9. sınıfı ne de 10. sınıfı hatırlıyorum. Bence sen 10. sınıfa geçtiğinde ufak ufak 9. sınıfı bitir. İstersen sonraki senelere de bırakabilirsin ama benim gözümde büyüdü şu an 10. sınıf ve 9. sınıf konuları.
 
Eğer işi baştan sıkı tutmazsanız 12. sınıfa gelince zorlanabilirsiniz. Mesela ben, 9. sınıfta sıkı çalışmadığım için çoğu şeyi unutmuşum. Şuan hala TYT çalışıyorum. Ondan dolayı işi baştan ne kadar sıkı tutarsanız o kadar iyi olacaktır. İleride ufak tekrarlar ile o konuları tekrar hatırlarsınız ve en baştan çalışıyormuş gibi çalışmanıza gerek kalmaz.
 
Ben lisedeyken çok fazla çalışmazdım. Fakat tek yaptığım şey dersi derste dinlemekti. Not alırdım. Üst sınıflarda ise notlarıma bakınca hatırlamam çok kolaylaştırdı.
 
Yaz tatilinin bitmesine 2 ay var. Otur çalış, 9.sınıfı tekrar et. 10.sınıfta 9'dan öğrendiğin şeyler işine yarayacak. Ek olarak 9.sınıf da TYT'nin bir parçası.
 
Sadece matematiği bitirsem nasıl olur. Bende aynı durumdayım. Ve tatilde çok az. Evde olmadığım için başlayamamıştım. Galiba matematik biter ama diğerlerinden emin değilim. Matematik biterse diğer sayısal derslere geçmeyi düşünüyorum. İyi olur mu böyle yapmam?
3.5 sene calismadim simdi bilgisayar muhendisligi okuyorum bence sorun olmuyor.
Hangi üniversite?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı