9. sınıfta nasıl ders çalışılmalı?

Düzenli çalıştığın sürece süre çok da önemli değil. 12. sınıfta çok işine yarar. Hiçbir şey yapmazsan günde 10 soru çöz kafii.

1.5 saat yeter diye mi düşünüyorsun? Günde 5 etüt yap ben 8.sınıfken 9 etüt yapardım her etüt 40 dakika 20 dakika ara.
Hocam çok merak ettim yanlış anlamayın, LGS'de yüzdelik diliminiz, birde puanınız neydi ve nereye yerleştiniz?

Yeterli olur diye düşünüyorum, kişiye göre de değişir tabii ki. Sen günlük çalış tekrarını yap %90 alırsın takdiri.

Oldu hocam 9.sınıfta günde 5 saat çalışsın, 12ye gelince de günleri ilahi bir güçle uzatıp günde 40 saat çalışmaya başlasın?
Daha 9.sınıftan o kadar çalışırsa canı çok sıkılır. Bir de 8.sınıfta çalıştıysa fazla fazla, zaten sıkılmıştır.

Hazırlıkta goygoy falan derken hiç çalışmadım ve 0.4 puanla takdiri kaçırdım. 😀 Bu sene 1-2 saat çalışarak alırım bence, zorlanırsam 3 saat yaparım ama sanmıyorum.

En önemlisi iş hayatında ve geleceğinde ingilizce, eğer biliyorsan günlük 1 saat 1.5 saat çalışman sınav senesi geldiğinde herkes günde 10 saat çalışırken sen 4-5 saat çalışsan yeticek. Sosyal aktivitelerden de geri kalma ve en azından bir spor dalıyla uğraş tercihen kardiyovasküler anlamda geliştiren sporlar derdim.

9.sınıf 12.sınıfın temeli hocam

9 da çalışsın diyorum her 10 11 i katmadım işe
Neredeyse TYT temeli olmayan adamlar 11'den sıkı tutarak çalıştığında tıp falan tutturuyorlar. Çok iyi sıralamalar yapıyorlar. Tabii TYT temelini şimdi oluşturursa çok daha iyi olur ancak günde 1.30 saat gayet yeterli bunun için.

Hazırlıkta goygoy falan derken hiç çalışmadım ve 0.4 puanla takdiri kaçırdım. 😀 Bu sene 1-2 saat çalışarak alırım bence, zorlanırsam 3 saat yaparım ama sanmıyorum.
0.4 puan ne ya, çok büyük şanssızlık. :D

En önemlisi iş hayatında ve geleceğinde İngilizce, eğer biliyorsan günlük 1 saat 1.5 saat çalışman sınav senesi geldiğinde herkes günde 10 saat çalışırken sen 4-5 saat çalışsan yetecek. Sosyal aktivitelerden de geri kalma ve en azından bir spor dalıyla uğraş tercihen kardiyovasküler anlamda geliştiren sporlar derdim.

Hocam C1 seviye İngilizce sertifikam var, ailem sayesinde küçükken kurslara gittim ve internette filmler, oyunlar ve arkadaşlar dolayısıyla öğrendim. O konuda hiçbir sıkıntım yok, şu an hedefim Almanca. Ayrıca spor olarak Muay Thai yapıyorum, yüzmeyi de severim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı