9. sınıfta sınavlara 9 gün kala nasıl çalışılır?

hukumdarbnm

Decapat
Katılım
19 Aralık 2021
Mesajlar
278
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi yazılı sınavlar 27 Mayıs'ta başlıyor. 9. sınıfta sınavlara 9 gün kala nasıl çalışılır?
 
Hocam herkes bunu diyor bende diyorum ama şunu yapmalıyız. Konular mesela matematik karekök trigonometri diyelim bu iki konunun özetini anlatan kanala bakıyorsun veya Osmanlı yükseliş farketmez özet yapıyorlar ona bakıp ordan kendi özetimizi çıkarıp çalışmamız lazım. Bu önceki ders birisinin anlatması gibi. O özeti sesli oku ses kaydı al o ses kaydını dinle kafanda kur sözel dersler için, matematik için o konunun en kolay sorunu çözüp orta seviyesini çözmeye çalış zaten sınavda zor sormaz kimse zaten hemen kolaydan zora olmaz eğer bana 70-80 yeter dersen dediğimi yap ben yaptım 20 aldım.
 
Matematik ve edebiyata şimdiden çalışmaya başla. Diğer derslere son gün çalışsan, okulda sınavdan önce çalışsan yetiyor.
 
Matematik ve edebiyatı şimdiden çalışmaya başla. Diğer derslere son gün çalışsan, okulda sınavdan önce çalışsan yetiyor.
Son güne bırakmak tehlikeli çünkü son güne bırakınca ortaokuldaki gibi notlar alınmıyor.

Hocam herkes bunu diyor bende diyorum ama şunu yapmalıyız. Konular mesela matematik karekök trigonometri diyelim bu iki konunun özetini anlatan kanala bakıyorsun veya Osmanlı yükseliş fark etmez özet yapıyorlar ona bakıp oradan kendi özetimizi çıkarıp çalışmamız lazım. Bu önceki ders birisinin anlatması gibi. O özeti sesli oku ses kaydı al o ses kaydını dinle kafanda kur sözel dersler için, matematik için o konunun en kolay sorunu çözüp orta seviyesini çözmeye çalış zaten sınavda zor sormaz kimse zaten hemen kolaydan zora olmaz eğer bana 70-80 yeter dersen dediğimi yap ben yaptım 20 aldım.

Bir dersin konularının ne olduğu nereden öğrenilir?
 
Kişiden kişiye göre değişir. Dersleri dinlediyseniz yapabilmeniz gerekir.

9. ve 10. sınıflarda sayısal derslerde her sınavda 2 formül falan vardı. Diğer dersler ezber zaten.

Bir test kitabının testleri konu başlıkları olarak değil de ünite başlıkları olarak ele alması konu konu çalışmaya engel mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı