9. sınıfta sınıfta kalmak

Berk Yeter

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 9. sınıf öğrencisiyim. İlk dönem 6 zayıf, 58 ortalama puanı ile bitti. Bu dönem 7 zayıfım var ve ortalamam 49-50 cıvarıydı, 2. sınavları yapıyoruz. Bu sınavlar pek iyi geçmiyor maalesef... Hocalar baskı yapıyor: "3 dersten kalanı sınıfta bırakacağız" gibi şeyler söylüyorlar. Edebiyat dersinden geçtim ama hala düşünüyorum, sınıfta kalır mıyım? Kalırsam ne yapmalıyım? Bunların cevaplarını yazabilir misiniz?

Arkadaşlar ben 9. sınıf öğrencisiyim. İlk dönem 6 zayıf, 58 ortalama puanı ile bitti. Bu dönem 7 zayıfım var ve ortalamam 49-50 cıvarıydı, 2. sınavları yapıyoruz. Bu sınavlar pek iyi geçmiyor maalesef... Hocalar baskı yapıyor: "3 dersten kalanı sınıfta bırakacağız" gibi şeyler söylüyorlar. Edebiyat dersinden geçtim ama hala düşünüyorum, sınıfta kalır mıyım? Kalırsam ne yapmalıyım? Bunların cevaplarını yazabilir misiniz?

Edebiyatdan geçersen kalmıyorsun.

1. ve 2. dönem genel ders ortalamalarının toplamı 100 ve üzeri oluyorsa, sınıfı geçiyorsun.
Edebiyattan kalırsan, sorumlu olarak geçersin ve o dersin sorumluluk sınavına gireceksin.
Komik olanı öğrenebilir miyim? Yanlışsam düzeltin.

Son düzenleme:
1 ve 2. dönem genel ders ortalamalarının toplamı 100 oluyorsa, sınıfı geçiyorsun.
Edebiyattan kalırsan, sorumlu olarak geçersin ve o dersin sorumluluk sınavına gireceksin.
Komik olanı öğrenebilir miyim? Yanlışsam düzeltin.

Ben ironi yaptınız sanmıştım ondan gülücük attım 100 olursa değil 50 ve üstü olur geçiyorsun sadece 100 olursa değil dostum.

Ben ironi yaptınız sanmıştım ondan gülücük attım 100 olursa değil 50 ve üstü olur geçiyorsun sadece 100 olursa değil dostum.
1 ve 2.dönem ortalamanız toplamı 100 ve üzeri olmalı. Yani ilk dönem 70 yapıp, 2.dönem 20 yapan adamın toplamı 90 olur ve sınıfta kalır.

Son düzenleme:
Hocam ne demeye çalıştığınızı anlamadım 100 olabilecek en yüksek ortalama.

Örnek olarak şöyle diyeyim:
Benim 1.Dönem genel not ortalamam 60.
2.Dönem de minimum genel not ortalamamın 40 olması lazım ki sınıfı geçeyim.
Bir üst sınıfa geçebilmek için o senenin 1. ve 2. genel ders ortalamanızın toplamı 100 ve üzeri olmalı. Örnekte belirttiğim gibi 60+40 = 100

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı