9. sınıfta sınıfta kalmak

Ben hep hallettim dediğimden dolayı ailem pek umursamadı. Bana güvenleri tam olduğundan dolayı ve bende onların güvenini sarstığımdan dolayı endişelenip burada konu oluşturdum.
Yapacak pek bir şey yok dostum. Sen ne kadar iletişim senaryoları da kursan, şu şekilde konuşup bir şekilde toplarım diye de düşünsen "Ben sınıfta kaldım ama sebeplerim..." derken konuşmanı yarıda kesip kıyameti koparmaları olası. Maalesef bu yaşanacak olayı sene içerisinde düşünüp bu günkü duruma düşmemek için elini taşın altına koyacaktın.

Kanka tanıyor musun ailesini de böyle diyorsun? Merak ettim? Öyle konuşuyorsun ki sanki yolda 200 lirasını düşürmüş ve onu açıklayacakmış gibi. Çok ciddi bir olay sınıfta kalmak. Birkaç dakika sonra salınacak kadar basit değil. Aileye de bağlı tabii, bazısı eğitimi hiç önemsemez falan. Çocuklarının notlarını takip etmeyip sınıfta kalacağını TAA okullar açılmadan 2 hafta önce öğrenecek ailenin de çocuklarının eğitimi ne derece umurlarındadır meçhul. Benim ailem notlarımı benden önce öğrenirdi. Ama spesifik aile tiplemelerine bakmak yerine genel Türk aile tipi için söylediklerinin herhangi bir gerçeklik payı yok. Birimizin olaya realistik bakması lazım.

Abi ben eğitim-öğretim hayatım boyunca firesiz takdir belgesi aldım ve 85 alsam benim için problemdi. Çocuklarının bırak takdir belgesi almasını, sınıfta kalma derecesinde olduğunu bildikleri halde çok fazla kızmıyorlarsa ailen pek baskıcı değildir. "zaten 18'inden sonra işe veririz, ne halt yerse yesin" mentalitesinde de olabilirler.

Dostum düzgün okuduysan, bu benim değil arkadaşımın ailesi. Ben ailemin bana karşı tutumunu daha önceden bu konuya yazdım zaten.

Sınıfta kaldığımı babam müdüre sorup öğrendi. Ben daha önce babamı bukadar gururu kırılmış halde görmemiştim. Sizce anneme nasıl bu durumu açıklayabilirim? hayatımda hiç bukadar çaresiz hissetmedim.

Neler oldu hocam, anlattınız mı falan filan?
Babam anneme anlattı. Annem ben babamın anlattığını bilmiyorum zannediyor. Yakında tüm taşlar oturacak galiba. Gelişme olursa ileteceğim.

Neler oldu hocam, anlattınız mı falan filan?
Az önce annem ile bolca konuşup ona bolca çalışıp birdaha böyle bir eşeklik etmeyeceğime dair sözümü verdim. Eğer sizde bunu okuyorsanız derslerinizi aksatmayın benim gibi birşey yapmayın sonra çok üzülürsünüz. Buarada bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Babam anneme anlattı. Annem ben babamın anlattığını bilmiyorum zannediyor. Yakında tüm taşlar oturacak galiba. Gelişme olursa ileteceğim.

Az önce annem ile bolca konuşup ona bolca çalışıp birdaha böyle bir eşeklik etmeyeceğime dair sözümü verdim. Eğer sizde bunu okuyorsanız derslerinizi aksatmayın benim gibi birşey yapmayın sonra çok üzülürsünüz. Buarada bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Geçmiş olsun, umarım böyle bir şey yaşamazsınız tekrardan.

Az önce annem ile bolca konuşup ona bolca çalışıp bir daha böyle bir eşeklik etmeyeceğime dair sözümü verdim. Eğer sizde bunu okuyorsanız derslerinizi aksatmayın benim gibi bir şey yapmayın sonra çok üzülürsünüz. Bu arada bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Güzel ders olmuş geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı