9. sınıfta sınıfta kalmak

1653496401102.png

Bende kalıyorum.
 
9.sınıfda isen ucucuna pek bırakacaklarını sanmıyorum ama sana tavsiyem derslerini ve ortalamanı sıkı tut. Eğer üniversite düşünüyorsan ilerde çok zorlanırsın. Ben keşke aklımı erken devşirseydim de erken çalışmaya başlasaydım diyorum. Ortalamam 90 olmasına rağmen yine de çok zorlanıyorum. Ortalamandan ziyade derslerine odaklan bence.
 
3 dersten kalanı sınıfta bırakacağız"

Bu okullar ne zamandır yönetmelikten bağımsız kafalarına göre karar alıyorlar :D

İstersen 10 zayıfın olsun, ortalaman 50 üstü olursa hiçbir şekilde kalmazsın. Ortalamayı tutturdukça zayıf sayısının bir önemi yok, diğer derslerden geçmiş sayılıyorsun. Ama bir ders varki ortalama ile kurtulamiyorsun o da edebiyat. Edebiyattan kalırsan yine sınıfta kalmiyorsun sadece sorumluluk veriyorsun.

Aptal hocalarının saçma sözlerine bakma, kafalarina göre iş yapamazlar. Bu kadar stres altında çalışan öğrencileri böyle diyerek korkutan dalga geçen hocalardan nefret ediyorum.
 
"3 dersten kalanı sınıfta bırakacağız"
Bırakmazlar kardeşim, madde 58 de böyle yazıyor ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde. Doğrudan sınıf geçen öğrenciyi nasıl bırakacaklar? :D

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması
MADDE 58- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Doğrudan sınıf geçme şartları:
  • Yıl sonu 50 ve üzeri ortalama.
  • Edebiyat gibi baraj derslerden yıl sonu 50 ve üzeri ortalama ya da ilk dönem ortalamasına bakılmaksızın ikinci dönem 70 ve üzeri ortalama yapmak Edebiyat gibi baraj derslerden. Yapılmaması durumunda sorumlu geçersiniz.
  • Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık sınırına dikkat etmek.
 

Geri
Yukarı