9. sınıfta sınıfta kalmak

Rahat bir insanım fakat sınıfta kalanların sınıfı değişiyor bizim okulda.

Aileniz sınıfta kaldığınızı öğrendikten ve sindirdikten sonra sınıfımı değiştirmek istiyorum deyin.

Sanırım çok film izleyip Türk ailelerini, modern ve elit Avrupa'lı aileler sanıyorsunuz. Ha her Avrupa'lı aile de böyle değil tabii. Aklıma bir olay geldi. Eş cinsel bir birey ailesine eş cinsel olduğunu anlatmakta çekiniyormuş. Sonra psikoloğa gitmiş ve psikolog ona: "bunun gayet normal bir olay olduğunu, ailene yapıcı bir şekilde anlatırsan olgun bir şekilde kararına saygı duyacaklarından eminim" şeklinde konuşmuş ve eş cinsel birey cesaret alıp ailesine olayı anlatmış. Sonuç: Eş cinsel birey babasından ölme derecesinde ciddi bir dayak yemiş.

Kısacası "sınıfta kaldım" cümlesini söylediği an açıklama falan yapamadan dayak yemesi olası. Maalesef bazen gerçekleri birisinin söylemesi lazım.

Herkesin ailesi anlattığın gibi değil. Benim ailem hata yaptığım zaman "olacağı varmış" "bir dahakine daha iyisini yaparsın" gibi destekliyor.

Her zaman hallettim dedim onlarda bana güveniyorlar.

Ders maalesef.

Keşke yalan atmasaydınız bari. Olan olmuş. Mecbur söyleyeceksiniz ve biraz lafı hak etmişsiniz ne yazık ki.

Herkesin ailesi anlattığın gibi değil. Benim ailem hata yaptığım zaman "olacağı varmış" "bir dahakine daha iyisini yaparsın" gibi destekliyor.
O zaman senin ailen çoğunluk değil ciddi bir azınlık içerisinde. Daha geçen gün ekşide 1 numarada gündem olan aile zorlamasıyla Bilgisayar Mühendisliği yazıp ağlayan bir kız vardı. Burada genel olarak Türk aile tipi hakkında konuşuyorum. İstisnalar kaideyi bozmaz. Ha destekleme olayının da sınırı vardır tabii. Senin ailen bile sınıfta kalma gibi çok ciddi bir olayda bu kadar sakin tepki verir miydi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı