9.sınıfta YKS için nasıl çalışılmalı?

Ouzkaann

Hectopat
Katılım
28 Aralık 2020
Mesajlar
145
Çözümler
2
Yer
https://www.google.com/maps/@33.8895674,-118.21533
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci, Sporcu
Merhaba, ben 9.sınıfım şu an. YKS'de büyük hedeflerim var, öncelikle derslerimin durumunu açıklamak ile başlayacağım;
Fen derslerinde (kimya, fizik, biyoloji) gayet iyi olduğumu düşünüyorum, tarih ve edebiyat için de aynı şeyi söyleyebilirim fakat edebiyatta yanlış okuma gibi bir problemim var. Coğrafya ise patladığım ders ve anlamakta zorluk çekiyorum. Matematikte ise konuyu iyi anlıyorum. Soru kısmına geldiğimizde kimya ve fizik rahatlıkla çözebiliyorken biyoloji kafamı karıştırıyor. Tarih dersi de benim için kolaylardan. Coğrafyada ise kendi bilgilerimle anca bir şeyler yapabiliyorum, fakat matematiğe geldiğimizde soruları çok yavaş ve zorlanarak çözdüğümü hissediyorum. Örneğin 1 saatte 60 kimya çözebiliyorken matematikte ise 1 saatte 20 soru zorlanarak çözüyorum. Yapamadığım çok soru oluyor ve video çözüm izleyerek çözümü anlamaya çalışıyorum. Fakat gündelik hayatımda sürekli çözümün mantığını hatırlamak ile uğraşıyorum, hatırlamazsam da aynı tip soruları çözemiyorum. Sizce nasıl çalışmalıyım? Neler yapmalıyım ve matematik dersini nasıl halledebilirim?
"Daha 9.sınıfsın kendini bu kadar kasma" gibi kelimeler kullanmayın. Dediğim gibi büyük hedeflerim var.
 
Ankara'daki üçlü üniversiteden (ODTÜ, Hacettepe, Gazi) birinde kimya mühendisliği okumak istiyorum.
Sana bağlı fakat eğer bu sıralamalarda kalacaksa şimdiden çalışmanın hiçbir mantığı yok. Matematiği hallet yeter. 10'da da fonksiyon hallet, 11'de başlarsın.

Ben olsam öyle yapardım.
 
Sana bağlı fakat eğer bu sıralamalarda kalacaksa şimdiden çalışmanın hiçbir mantığı yok. Matematiği hallet yeter. 10'da da fonksiyon hallet, 11'de başlarsın.

Ben olsam öyle yapardım.
10.sınıfın sonlarında TYT'ye başlayıp yazın da bitirme amacım var. TYT bittikten sonra düzenli olarak konuları tekrar etmeyi düşünüyorum.

Dediğim gibi sizce nasıl çalışmalıyım? Neler yapmalıyım ve matematik dersini nasıl halledebilirim?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı