9. sınıfta YKS'ye çalışmaya başlanmalı mı?

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 9. sınıfa gidiyorum. Hedefim okulun 1.si olmak (okulum meslek). Ve elektrik-elektronik bölümündeyim. Sizce 4 yıllık mı okumalıyım 2 yıllık mı?
Etrafıma sordum 4 yıllık okuyan mühendisler işsiz kalıyor, bir yere giremiyor diyor. Her yer mühendis dolu diyorlar.
Peki sizce 4 yıllık mı 2 yıllık mı okumalıyım?
4 yıllık okumamı söylüyorsanız benim 4 yıllık hedefim derece yapmak, derece yapmak için şimdiden çalışmaya başlamalıyım mı?

Derece yapmak için şimdiden çalışmalısın ama meslek lisesinden anadolu veya fene aldırsan kendini daha iyi.

4 yıl sonrası için öneri istiyorsun, sen derece yap da o zaman ne okuman gerekiyorsa istediğine girer okursun

Bu işin en doğrusu sene sene ilerlemektir ama çok kararlıyım diyorsan şimdiden kendine iyi bir plan yapıp 9. sınıfı erkenden bitirirsen ve 10. sınıfıda bu yaz bitirirsen seneye hem tyt hem ayt çalışabilirsin.

11.sınıftan başla.
9.sınıftan başlarsan yarıda bırakırsın her şeyin çöp olur.
9 ve 10.sınıf lisenin en iyi yılları tadını çıkar.

Ama illa başlayacağım diyorsan 9.sınıfta 9.sınıfı hallet 10.sınıfta 9 ve 10'u halelt en azından TYT bitmiş olur.

Arkadaşlar 9. sınıfa gidiyorum. Hedefim okulun 1.si olmak (okulum meslek). Ve elektrik-elektronik bölümündeyim. Sizce 4 yıllık mı okumalıyım 2 yıllık mı?
Etrafıma sordum 4 yıllık okuyan mühendisler işsiz kalıyor, bir yere giremiyor diyor. Her yer mühendis dolu diyorlar.
Peki sizce 4 yıllık mı 2 yıllık mı okumalıyım?
4 yıllık okumamı söylüyorsanız benim 4 yıllık hedefim derece yapmak, derece yapmak için şimdiden çalışmaya başlamalıyım mı?

11. sinifta baslamak en iyisi şu anda gunluk tekrar yapip gunluk 10 soru bile cozsen yeter eger simdi baslasan ne kadar hizli bitirirsen bitir ayni tempoda tutmadikca eninde sonunda unutursun bence o yuzden şu anda gunluk tekrar yeterli olur gibime geliyor dersleri boslama yeter.

Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi ama bu süreci psikolojik olarak nasıl yöneticeğin de önemli. Ayrıca mühendislik düşünüyorsan 2 yıl veya 4 yıldan ziyade yaşının da avantajıyla en az iki yabancı dil öğrenmeni tavsiye ederim.

trafıma sordum 4 yıllık okuyan mühendisler işsiz kalıyor, bir yere giremiyor diyor. Her yer mühendis dolu diyorlar.
Muhtemelen o 4 yıllık üniversite okuyan mühendisler ismi sanı duyulmamış üniversitelerde okuduğu için işsiz kalıyor. Yada özgeçmişleri (CV) genellikle eksik olduğu için. Bu arada 9. sınıfta başlamanı önermem zaten çalışacağın bir şey yok yapabileceğin en iyi şey tekrar yapmak.

Hedefiniz okul birincisi olmak yazmışsınız 8. sınıf ortalamanıza bakarak yazdığınızı tahmin ediyorum o iş öyle olmuyor.
Üniyi 4 yıllık ya da daha fazla okumalısınız.
Derece yapmak kolay iş değildir. Çok çalışmalı adeta kitap yatıp kitapla kalkmalısınız. Bu okulun kalitesine bağlı olarak sizi çok uğraştırabilir. Adı sanı bilinen bir yerde staj yaparsanız iş bulma imkanı daha kolay olur.

Muhtemelen o 4 yıllık üniversite okuyan mühendisler ismi sanı duyulmamış üniversitelerde okuduğu için işsiz kalıyor. Ya da özgeçmişleri (CV) genellikle eksik olduğu için. Bu arada 9. sınıfta başlamanı önermem zaten çalışacağın bir şey yok yapabileceğin en iyi şey tekrar yapmak.

Meslek lisesinden okuduğun bölümde üniversite kazanmak üniversitede çok rahat ettirir adam yazılımın ne demek olduğunu bilmiyor hayatında kod yazmamış puanı yüksek diye bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği okuyor sonra neden işsiz kaldım oluyor olay kısaca bu.

Meslek lisesinden okuduğun bölümde üniversite kazanmak üniversitede çok rahat ettirir adam yazılımın ne demek olduğunu bilmiyor hayatında kod yazmamış puanı yüksek diye bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği okuyor sonra neden işsiz kaldım oluyor olay kısaca bu.
Aynen öyle dostum. İnsanlar sonra neden işsizim diye sorguluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00