9000 TL PC toplama

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, aslında önce doların düşmesini veya yeni ekran kartlarının çıkmasını bekleyecektim ama onlar da yıl sonu gibi çıkacağı için şimdi toplamaya karar verdim. Elimde olan parçalar: XPG S40G(670 TL), Ryzen 3600X (1660 TL). Geriye kalan bütçem 6700 civarı oluyor. Aklımdaki parçaların linklerini atıyorum. Başka önerisi olan varsa veya parçalar uyumsuz ise.

PSU (700 TL)
Kasa (580 TL)
RAM (870 TL) (aldığım SSD'de RGB olduğu için en azından RAM RGB olsun istedim.)
Ekran Kartı (3660 TL)
Anakart (940 TL)

Sizce nasıl olmuş?

Anakart olarak bunu
Kasa olarak
Ekran kartı ise tercihe bağlı bence, AMD' de yaşanan sorunlardan sonra ben şahsen almazdım. Tercihim bu olurdu

Anakart olarak bunu
Kasa olarak
Ekran kartı ise tercihe bağlı bence, AMD' de yaşanan sorunlardan sonra ben şahsen almazdım. Tercihim bu olurdu
Yanıtınız için teşekkürler, 5700 XT'nin 2070'den daha performanslı olduğunu düşünüyorum. Kasa olarak P300 bana da mantıklı gelmişti fakat içinde sadece 1 tane dahili fan var ve tasarımı benim için çok sade. Tomahawk için de düşüneceğim fakat USB-C ve azıcık daha iyi VRM soğutması için 200TL fark verilir mi bilmiyorum.

Anakart olarak bunu
Kasa olarak
Attığınız kasanın soğutması çok kötü böyle bir sisteme yakışmaz.

Neden çok kötü? Tasarımı çok hoşuma gitti, fiyatı da uçuk değil. Soğutma olarak 3 fanı var ve önü mesh. Ayrıca siz ne önerirsiniz? Pardon benim kasamdan bahsediyorsunuz sandım.

Son düzenleme:
Yanıtınız için teşekkürler, 5700 XT'nin 2070'den daha performanslı olduğunu düşünüyorum. Kasa olarak P300 bana da mantıklı gelmişti fakat içinde sadece 1 tane dahili fan var ve tasarımı benim için çok sade. Tomahawk için de düşüneceğim fakat USB-C ve azıcık daha iyi VRM soğutması için 200TL fark verilir mi bilmiyorum.
Ekran kartı olarak dediğiniz doğru ama yazılım problemleri bence can sıkıcı olabilir. Kasa konusu kişisel ona karışamam tabii ki sizin zevkiniz. Anakart konusuna ise bence böyle bir sistem için 160 TL fark anakart için verilebilir. B450 anakartların içinde en iyisi.
Attığım kasayı hiç kullandınız mı veya marka hakkında bir bilgiye sahip misiniz? Bilip bilmeden yorum yapmayınız.

Ekran kartı olarak dediğiniz doğru ama yazılım problemleri bence can sıkıcı olabilir. Kasa konusu kişisel ona karışamam tabii ki sizin zevkiniz. Anakart konusuna ise bence böyle bir sistem için 160 TL fark anakart için verilebilir. B450 anakartların içinde en iyisi.

Attığım kasayı hiç kullandınız mı veya marka hakkında bir bilgiye sahip misiniz? Bilip bilmeden yorum yapmayınız.

Peki o zaman anakartı Tomahawk yapıyorum. Ekran kartı konusunda ise o kartlar çıkalı 1 yıl kadar oldu illaki yapmışlardır düzeltme diye düşünüyorum:)

Alternatif:
3 adet Akasa "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN073) | Teknobiyotik

Alternatif:
3 adet Akasa "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan (AK-FN073) | Teknobiyotik
Teşekkür ederim. Benim yaptığım sistemle ilgili bir yorumunuz var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı