9000 TL PC toplama

Bütçe
9000 civarı

Karakaçan11

Centipat
Arkadaşlar böyle bir sistem oluşturdum. Teorik bilgim yeterli olsa da tecrübem olmadığı için toplu almaya karar verdim. Size birkaç sorum olacak.
Sistemle ilgili yorumlarınız nedir?
Egzoz fan önerisi yapabilir misiniz?
Sinerji bilgisayarın müşteri hizmeti nasıl?

Screenshot_20200502-145432_Samsung Internet.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
işlemci iyi ancak ssd yi ve ekran kartını daha iyi seçebilirsin ssd tavsiyem samsung 970 evo 500gb ekran kartı olarak msı rtx 2060 super olursa iyi olur hdd yi düşürebilirsin
tcnh.PNG

isteğe bağlı ekran kartı 8gb yapılabilir.
işlemci soğutucusunu ilk planda alma sonuçta biraz bekliyebilir ileride sıvı soğutma alırsın veya noctua nhd15

Son düzenleme:
Biraz aşıyor ama Ryzen 3700X ve X570 anakart olan alternatif:

işlemci iyi ancak ssd yi ve ekran kartını daha iyi seçebilirsin ssd tavsiyem samsung 970 evo 500gb ekran kartı olarak msı rtx 2060 super olursa iyi olur hdd yi düşürebilirsin
Eki Görüntüle 551296
isteğe bağlı ekran kartı 8gb yapılabilir.
işlemci soğutucusunu ilk planda alma sonuçta biraz bekliyebilir ileride sıvı soğutma alırsın veya noctua nhd15
Dostum senim yorumların mantıklı gelmedi bana. Bir kere 5700xt 2060 super den performanslı. 2. Olarak senin seçtiğin psu kasa içinde geldiği için pek güvenilir gelmiyor. Onun yerine sharkoonunkini alırım daha iyi. Onum dışında ssd yi kingston seçmeme sebebini anlamadım.
Son olarak sıvı soğutma almama gerek yok. Ekstrem bir oc yapmayacağım. Sadece 4.2 ghz e sabitleyebileceğım ucuz bir soğutucu almam yeterli diye düşünüyorum.
Biraz aşıyor ama Ryzen 3700X ve X570 anakart olan alternatif:
Hiç gerek yok o kadar kasmaya oyun için topluyorum. İşlemciyi ve anakartı abartmaya gerek yok.

Neredeyse aynı paraya hem X570 anakart Hem 3700X koydum değmez mi? İşlemciyi 3600X yaparsanız benzer fiyata gelir zaten ve sizin yaptığına göre daha mantıklı olur.

Tam olarak düşündüğüm sistem. Gayet iyi bence hiçbir şekilde üzeceğini düşünmüyorum rahat 3-4 sene hayli hayli götürür.

Neredeyse aynı paraya hem X570 anakart Hem 3700X koydum değmez mi? İşlemciyi 3600X yaparsanız benzer fiyata gelir zaten ve sizin yaptığına göre daha mantıklı olur.
Ama senin topladığın sistemde psu ve kasa iyi değil. Benimkini önü tamamen mesh. Ve seninkinde hdd yok. Ayrıca bu ekran kartına 3600 hayli hayli yeter işlemci fps çok fazla değiştirmez. Bu arada yanlış anlama lütfen amacım muhalefet ya da kendiminkini öne çıkarmak değil.

Ayrıca egzoz fan önerisi de yapabilir misiniz arkadaşlar.

Ama senin topladığın sistemde PSU ve kasa iyi değil. Benimkini önü tamamen mesh. Ve seninkinde HDD yok. Ayrıca bu ekran kartına 3600 hayli hayli yeter işlemci FPS çok fazla değiştirmez. Bu arada yanlış anlama lütfen amacım muhalefet ya da kendiminkini öne çıkarmak değil.

Ayrıca egzoz fan önerisi de yapabilir misiniz arkadaşlar.

Kasa ve PSU çok iyidir, denemeden yorum yapmayın. Bence @Sylveon hocamın attığı bilgisayarı alın. Daha uzun ömürlü. 4-5 sene sonra "bilgisayarım kötü işlemci alayım" falan dersiniz. Karar sizin. Bu sistem daha iyi.

Sharkoon Night Shark modelinin hava önü mesh olmasa bile hava akışı gayet iyi. PSU olarak Sharkoon'un bu modeli iyi değil High Power çok daha iyi bir model.

3600 ile alternatif:

Anakartı B450 yaptıktan sonra zaten sizin yaptığınız ile benzer fiyata gelir.

Yorumlar için teşekkür ederim. Daha önce hiç sıfırdan bilgisayar toplamadığım için korkuyorum biraz. Bundan dolayı sinerji üzerinden toplamıştım. Egzoz fanı önerir misiniz ayrıca. Td500 modelinin egzoz fanı yok da.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı