9070 XT mi 5070 Ti mı tercih edilmeli?

Makaleler
1
Birader 7700 XT ekran kartının yerine alacak. 5070 Ti düşünüyor ama fiyat farkı çok fazla. Elle tutulur, soğutması vs. başarılı bir 5070 Ti 43 bin ₺ civarı ve üzerinde. 9070XT Gaming OC modeli hem soğutma hem de malzeme kalitesi olarak gayet iyi diye biliyorum. İki kart arasında yaklaşık 10-11 k fiyat farkı var. Aradaki fiyat farkını verebilir ama buna değer mi bilemedim. 9070XT ile sorun yaşayanları okuyunca biraz mide bulandı açıkçası. 7700 XT ile ufak tefek donmalar vs. yaşadığı için sorunsuz bir şey alalım istiyoruz. 2K'da kullanılacak, sisteminde 650W PSU var. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Öncellikle PSU yetersiz kalacaktır. Ayrıca 9070XT ile ilgili sorunlar nedir? Daha çok karalama bunlar, şu an herhangi bir sorun yok kartta. Aradaki fiyat farkı fazla, verebilecek türden diyorsanız 5070 Ti render performansında daha önde iken oyun performansları neredeyse kafa kafayadır.

Son düzenleme:
Birader 7700 XT ekran kartının yerine alacak. 5070 Ti düşünüyor ama fiyat farkı çok fazla. Elle tutulur, soğutması vs. başarılı bir 5070 Ti 43 bin ₺ civarı ve üzerinde. 9070XT Gaming OC modeli hem soğutma hem de malzeme kalitesi olarak gayet iyi diye biliyorum. İki kart arasında yaklaşık 10-11 k fiyat farkı var. Aradaki fiyat farkını verebilir ama buna değer mi bilemedim. 9070XT ile sorun yaşayanları okuyunca biraz mide bulandı açıkçası. 7700 XT ile ufak tefek donmalar vs. yaşadığı için sorunsuz bir şey alalım istiyoruz. 2K'da kullanılacak, sisteminde 650W PSU var. Ne düşünüyorsunuz?

9070XT kesinlikle daha mantıklı.

Arada olan bence değmeyen farkı verecekseniz 5070 Ti almanızı öneririm. Bütçeyi de düşünerek 9070XT almanızı kesinlikle öneririm. Yaşanılan sorunlar çok spesifik olan sorunlar. Bu sorunların aynısı veya daha fazlası NVIDIA tarafında da var. Sürekli çöküyor, sorun yaşanıyor diyenler tamamen karalama düzeyinde. NVIDIA tarafında da sorun yaşanıyor, düzeltir diyorlar ama AMD olunca çöp diyorlar. Şu an iki tarafta da benzer sorunlar var.

Kısaca bütçenizi düşünerek saf güç olarak eşit olan 9070XT öneririm. FSR 4 artık DLSS 4 ile benzer performans veriyor. RT performansı üzmez. Yakında Redstone'da gelecek.

Küçük bir not: 650W düşük kalacak sisteminizde.

Anlaşılan artık tamamen sorunsuz diye bir şey yok :) Muhtemelen şu an kullandığında ufak tefek sorunlar yaşadığınız için ve belki çözümü olup belki bulamadığınız için sonraki kartın Nvidia olmasıyla tamamen sorunsuz ve güllük gülistanlık olacağı düşünülüyor. Haklısınız çoğumuz aslında yaşıyoruz. Ancak artık öyle değil maalesef.

Arkadaşımın kardeşinde 9070 XT var. Kendisinde ise Nvidia var. O diyor ki alacaksan AMD al. Nvidia ile sorun yaşıyorlar.

Ben de AMD düşünüyorum. Hatta geçenlerde Powercolorun hellhound modeli 31 bine satıldı incehesapta. Maalesef ki çoğu karta 3 taksit bile yapmadıkları için alamadım. Peşin mi alsaydım diye düşündüm sonradan. Tekrar indirim gelirse almayı düşünüyorum.

Gigabyte pek almak istemiyorum. Zamanında termal jel konusunda akma durumu oluşmuş. Gerçi dikey kullanmazsanız sorun olmaz deniliyor. Sonraki serilerde düzeltilmiş olabilir. Olayın tamamen kozmetik olduğu söyleniyor performansa bir etkisi yokmuş ama yine de insan biraz çekiniyor. Geçen ay yüzde 20 gibi büyük indirimlerle çok iyi fiyatlara satılan 9070 XT'ler var. Yakalayabilirsek daha da uyguna gelmesi açısından Nvidia arasındaki fark daha büyük olacak.

Ancak PSU yetersiz görünüyor sizin. Ben 5 6 sene önce biraz yüksek alayım ilerisi için diye düşünüp Corsair RM850 almıştım. O zamanlar ne gerek var diyorlardı :)

Yorumlarınız için teşekkürler. Baltaş'ın bir videosuna denk gelmiştim. Arayüzde, YouTube'da anlık donmalar kasmalardan vs. bahsediyordu. Burada paylaşmak yasak olabilir diye link bırakmıyorum ama YouTube'da var. ''İki Aylık AMD Ekran Kartı Deneyimim'' video başlığı bu.
Biraderin 7700 XT ile yaşadığı sorunlar şunlar:
Bazı oyunlarda ansızın oyundan atıyor, CS'de vs.
Google'da ekran bazen ikiye bölünüyor veya anlık takılmalar olabiliyor.
YouTube'da ekranı aşağı kaydırırken ekran ikiye bölünüyor, üst taraf donuyor alt taraf hareket ediyor, kayıyor yani, 2-3 sn sonra kendine geliyor.

Bunun gibi saçma sorunlardan dolayı biraz soğuk bakıyor AMD'ye. NVIDIA tarafına yönelmek istemesinin sebepleri bu. 9000 serisi güncel olarak ne durumda, sorunlar var mı yok mu bilgim yok. NVIDIA tarafında da dediğiniz gibi son zamanlarda sürücü sorunları can sıkıyor, 4070 Super kullanıcısı olarak performansından çok memnunum fakat kartımı güncellemeye korkar oldum.
PSU yetersiz diyorsanız o halde en kötü ihtimalle almışken 850W civarı kaliteli bir PSU da almak gerekecek. Kendisi dümdüz oyuncu bu arada. RT kullanmaz, tüm ayarları yukarı çekip oyununa bakıyor, render ile vs. işi yok.

@ExellionTR, o videoda olanlar olmuyor değil ama o kadar abartıldığı kadar yok. Kendisi kitlesini tamamen yanlış yönlendiriyor. NVIDIA olunca şu var, düzeltirler diye söylerken AMD olunca sanki herkes sorun yaşıyormuş gibi anlatıyor. Emin olabilirsin NVIDIA kullanan çoğu arkadaşım AMD tarafında yaşanan sorunların 2 katını yaşıyor.

7700XT'den, 5060Ti'ye geçen arkadaşım keşke geçmeseydim diye söyleniyor en basitinden. Çevremde 9 kişi 9070XT kullanıyor ve hiçbirisi 1 sorun dahi yaşamıyor. Bu yok anlamına gelmiyor, sorun var tabii ki. Bu sorunlar 2 tarafta da var. Bütçeniz için kesinlikle 9070XT alabilirsiniz. Özellikleri olarak eksisi yok. Tek fark MFG olmaması olacak fakat bu da gerekli değil bence.

Yorumlarınız için teşekkürler. Baltaş'ın bir videosuna denk gelmiştim. Arayüzde, YouTube'da anlık donmalar kasmalardan vs. bahsediyordu. Burada paylaşmak yasak olabilir diye link bırakmıyorum ama YouTube'da var. ''İki Aylık AMD Ekran Kartı Deneyimim'' video başlığı bu.
Biraderin 7700 XT ile yaşadığı sorunlar şunlar:
Bazı oyunlarda ansızın oyundan atıyor, CS'de vs.
Google'da ekran bazen ikiye bölünüyor veya anlık takılmalar olabiliyor.
YouTube'da ekranı aşağı kaydırırken ekran ikiye bölünüyor, üst taraf donuyor alt taraf hareket ediyor, kayıyor yani, 2-3 sn sonra kendine geliyor.

Bunun gibi saçma sorunlardan dolayı biraz soğuk bakıyor AMD'ye. NVIDIA tarafına yönelmek istemesinin sebepleri bu. 9000 serisi güncel olarak ne durumda, sorunlar var mı yok mu bilgim yok. NVIDIA tarafında da dediğiniz gibi son zamanlarda sürücü sorunları can sıkıyor, 4070 Super kullanıcısı olarak performansından çok memnunum fakat kartımı güncellemeye korkar oldum.
PSU yetersiz diyorsanız o halde en kötü ihtimalle almışken 850W civarı kaliteli bir PSU da almak gerekecek. Kendisi dümdüz oyuncu bu arada. RT kullanmaz, tüm ayarları yukarı çekip oyununa bakıyor, render ile vs. işi yok.
Baltaş sonraki videolarında AMD videosu altına gelen NVIDIA'da sorun yaşayanların yorumlarından da bahsetmişti. Ayrıca NVIDIA, 580 Sürücü Sorunlarıyla Gündemde diye bir videosu da var.

Ben de zamanında AMD RX 470 kullanmıştım. Wattman dışında bir sorun yaşamadım onu da sadece sürücüleri yükleyerek hallettiğimi hatırlıyorum. Sanırım bir de display kablosuyla ilgili bir sıkıntı yaşamıştım ama onu Nvidia ile de yaşıyorum bazen :) Belki kartlar dışında bir sorun vardır kim bilir :)

Şu an elimde GTX 1080 var. Normalde çok nadir oyun oynarım. BF6 demosundan sonra oyun hevesim yine depreşti :) 9060 XT alıp günü kurtarmak mı yoksa 9070 XT alıp daha uzun süre kullanmak mı diye düşünüp 9070 XT'nin fiyat performans olarak daha iyi olduğunu düşündüğüm için ve 2K'da kullanacağım için 9070 XT almaya karar verdim. Tabi iyi bir indirim yakalarsam yoksa bu fiyatlardan asla almam. Maalesef aşırı şişiriyorlar.

@Batina, marka övüyor ayrıca. Yorumlarda "Asus ekran kartıyla hiçbir sorun yaşamadım, sorun yaşayanlar Sapphire kullancısı" olarak söylüyor. Asus markası sponsoru olunca sorun olmuyor galiba. 😁

En uygun fiyatlı ne varsa, o alınmalı olarak düşünüyorum genel olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı