9070XT vs 5070 Ti

@DemonicZ, DLSS 4'ten iyi demiyor kimse. DLSS 4 ile aynı performansta çalışıyor. Bazı oyunlarda daha iyi çalışıyor istisna olarak.

Aynı performansla çalışma neye baktığına göre değişir. Görüntüyü bozduktan sonra 1-2 FPS fazla vermesi önemli değil. DLSS 4 bir tık daha önde arada o kadar fark yok sadece büyük fark oyun entegrasyonunda ama direkt FSR 4 ile DLSS 4 aynı olayı doğru değil.

Selamlar,
5700x3d/6750xt 32 GB RAM sistemimi güncellemek istiyorum. Açıkçası gözümü 9070XT'ye dikmiş durumdayım ama 5070 Ti da cezbetmiyor değil. Sapphire pulse/xfx swift/asus Prime modelleri arasında gidip geliyorum. Hangisi daha mantıklı? PSU değişimi de yapacağım düşündüğüm model şu: Enermax Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı ARGB Güç Kaynağı (ERT1200EWT) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Kasam DeepCool CC560 bu PSU ve ekran kartları sığar mı? Ayrıca PSU ve düşündüğüm kartlar uyumlu mu?

Anakartım ROG B550-F Gaming.
5070 ti daha verimli güç bakimindan, DLSS 4 FSR4'ten biraz daha iyi görünüş olarak dlss birazcık daha güzel gözüküyor.

Nvdianin iş icin ve sürücü bakimindan daha iyi olduğu doğru.

Ben yinede 9070xt alırdım fiyat farkına değmez.

Eğer amaç oyun ise 9070XT.
Aradaki fiyat farkına değecek bir olayı yok para bedava kazanılmıyor NVIDIA fanboyları.
O aradaki fiyat farkı ile anakartını yükselt veya işlemci sana kalmış artık.

Buna sen mi karar veriyormuşsun AMD fanboyları. Kimse NVIDIA almasın arkadaşlar parasını hak etmiyormuş.

fanboyluk yapmaya gerek yok kullanıcı olan biziz sonuçta amd nvidiayla rakip olabilse keşke

nvidia ekran kartı piyasasını amdye göre domine etmiş durumda en basitinden nvidia kartı satmak istesen amdye göre daha kolay alıcı bulursun mesela.

yapay zeka, fps arttırma teknolojileri, daha az güç harcaması falan filan bunları herkes biliyor zaten daha konuşmaya gerek yok

kas gücü yetmediğinde görürsünüz herkesin işi sizin gibi oyun oynamak değil :)

Buna sen mi karar veriyormuşsun AMD fanboyları. Kimse NVIDIA almasın arkadaşlar parasını hak etmiyormuş.

1756649641255.png

Düşünsene arada 10k fiyat farkı var ve oyun ortasında kondansatörü patlıyor :D fiyat farkıan değiyor cidden helal olsun.
NVIDIA fanboylarına sesleniyorum @bdxmrz hocam da NVIDIA kullanıyor sorununu çözerseniz çok mutlu olacaktır tabii çözebilirseniz :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 2566390

Düşünsene arada 10k fiyat farkı var ve oyun ortasında kondansatörü patlıyor :D fiyat farkıan değiyor cidden helal olsun.
NVIDIA fanboylarına sesleniyorum @bdxmrz hocam da NVIDIA kullanıyor sorununu çözerseniz çok mutlu olacaktır tabii çözebilirseniz :D
Cümlenin sonuna gülücük bırakıyon AMD'nin problemlerini de yazsana. Niye kartların eksisine artısına göre yorum yapabilecek biri yok bu sitede acaba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Femboy ne alaka dostum kuyruğuna mı bastı? Cümlenin sonuna gülücük bırakıyon AMD'nin problemlerini de yazsana. Niye kartların eksisine artısına göre yorum yapabilecek biri yok bu sitede acaba.

Ben AMD'ye kusursuz demedim AMD'nin de bir sürü sorunu var buna bir şey demiyorum? Aradaki 10k fiyat farkıan değer diyorsunuz fakat bir bakıyorsun kondansatörü patlıyor?
AMD kusursuz mu tabii ki de hayır aradaki 10k fiyat farkına NVIDIA almaya değer mi tabii ki de hayır.
Arada fiyat farkı fazla olmasa zaten benim de önerin NVIDIA olur.

Arkadaş birden bana boş atmasa öyle bir söz söylemeyecektim zaten herhalde tilt olmuş birilerine gelmiş bana boş atıyor burada fanboy diye.

Fanboy olmam için mantıklı bir sebep yok zaten fakat o arkadaş bunu anlamakta zorlanıyor babamın malı değil ya banane AMD'den bana ne NVIDIA'dan. Gelip burada bana boş atarsa cevabını alır.

Son düzenleme:
Femboy ne alaka dostum kuyruğuna mı bastı? Cümlenin sonuna gülücük bırakıyon AMD'nin problemlerini de yazsana. Niye kartların eksisine artısına göre yorum yapabilecek biri yok bu sitede acaba?

AMD'nin 6000 serisinden sonra sorunları gitgide bitti. NVIDIA her yeni sürücüde batırıyor. Gerçi 5000 serisinde donanımsal olarak da batırdılar. Eksik donanım, yanma, alev alma sorunları gibi. Kendim hem NVIDIA hem AMD kullandım en sorunsuz kullandığım AMD ekran kartımdı. Sorun hiç yaşamadım demiyorum fakat yaşadığım ve genel olarak yaşanan sorunlar çoğunlukla ciddi sorunlar değil amd tarafında.

Amaç oyun ise 9070XT 5070 Ti'ı parçalar. Fakat amaç oyundan çok render AI gibi işlerse CUDA çekirdekleri sayesinde 5070 Ti daha mantıklı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı