@Rüzgarck Cevapladığın için teşekkürler. Aile beklentisi, düşük netler derken insan stresleniyor. Tahminimce dikkat eksikliğim veya odaklanma problemim de var sanırım. Derslerde konuyu dinlemekte zorlanıyorum, istemsizce başka şeylerle ilgileniyorum, yanlışlıkla dalıp hocaya ve tahtaya boş boş bakıyorum ya da saçma sapan stresimi ve sıkıntımı unutturacak, gerçeklikten uzak hayaller kuruyorum; eskiden böyle değildim. Dolayısıyla genelde o derslerden pek bir şey öğrenemeden çıkıyorum. Böyle yazınca da bahane arıyormuşum gibi hissettim, belki de sadece tembelim. Bilmiyorum. Daha sonra kendim öğrenmeye çalışıyorum ama bir sürü konu içinde sıkışıp kalıyorum ve motivem yok oluyor. Zaten her zaman ya aşırı motiveyimdir, her şeyi yapabileceğime inanıp cıvıl cıvıl olurum; ya da aşırı karamsarımdır, hiçbir şeyi başaramayacağımı düşünüp kendi hakkımda kötümser olurum. Bu yüzden motiveyle değil de hırs, amaç ve azimle çalışmak istiyorum ama bunlar da motivem kadar hızlı yok oluyor. Meslek, üniversite ve bölüm hakkında da çok kararsızım, bu nedenle de yolunda hırslanıp azimlenebileceğim bir hedefim yok. Gerçekten çok kararsızım.
(Ya yanlışlıkla bu kadar uzun yazmışım kusura bakma, epeydir birisiyle düzgünce konuşmaya çalışmadığım için dalmış gitmiş yazmışım sanırım. Çok pardon tekrardan.)