YKS ve OBP

Çocuğun hedefi yüksek belli, emeğinin karşılığını tamamen alamadığı da apaçık belli. Komik değil.
Katılıyorum. Lisede sözlüler ve yazılıların ortalamaya etkisi aynı. Hocalar sözlülere düşük vermesine rağmen 88 ortalamaya çıkabildiyse ve derslere katılma durumu, ödevler vs. dediği gibiyse zaten sözlülerin de yüksek olmasını hak ediyordur.

Dostum eğer bahsettiğin gibiyse çoğu öğrencide sendeki potansiyel yok bence. Zaten bahsetmişsin derslere katılan 5-6 kişiden biriyim, ödevlerim tam diye. Önemli olan bence bu disiplini yakalamaktır. Çoğu öğrencinin eksiği de budur zaten. Sen 9.sınıfta bunu yakalamışken öğretmenlerin seni derslerden soğutmasına izin verme. Azimle çalışırsan devamı da gelir zaten.

Son düzenleme:
Eğer emeğinin karşılığını alamıyorsa bence tatmin olmaması gayet normal.

Çocuğun hedefi yüksek belli, emeğinin karşılığını tamamen alamadığı da apaçık belli. Komik değil.

Yaşadığımız Türkiye'de herkes emeğinin karşılığını alıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Ayrıca bana komik gelen size gelmeyebilir zevkler renkler klişesi canlarım.

Yaşadığımız Türkiye'de herkes emeğinin karşılığını alıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Ayrıca bana komik gelen size gelmeyebilir zevkler renkler klişesi canlarım.
Öyle bir şey ima etmiyorum, konu da o değil zaten. Ve konuyu açan şahıs 14-15 yaşında olduğu için ona gülmenin doğru olmayacağını düşündüğüm için öyle söyledim. Özellikle sorununu anlatıp yardım istediğini düşünerek… Yoksa ben de biliyorum “zevkler renkler klişesini” :)

Herkesin emeğinin karşılığını alamadığı için konu sahibi veya başka biri karşılaştığı haksızlık durumunda hakkını aramak yerine umursamaz mı olsun? Hayır hakkını araması en iyisi. Kendiniz derslerinizi boşlayıp kötü notlar alıp 88'i yüksek görmen senin ayıbın. Yazdığın mesajı çocuğun hedefine göre yapman gerekir kendine göre değil.

Öyle bir şey ima etmiyorum, konu da o değil zaten. Ve konuyu açan şahıs 14-15 yaşında olduğu için ona gülmenin doğru olmayacağını düşündüğüm için söyledim. Özellikle sorununu anlatıp yardım istediğini düşünerek. Yoksa ben de biliyorum “zevkler renkler klişesini” :)

Ben çocuğa gülmedim ki. 4 yıl boyunca garip garip hocaların arasında saçma sapan yazılıların içinden sınıftan geçme umuduyla gece gündüz çalıştığımı bildiğimden dolayı "88" gibi bir puandan memnun olmama meselesi bana garip geldi. Herkesin yaşadığı farklı olduğundan size gayet normal gelmiş olabilir.

Biz zaten düzeni değiştir demiyoruz çocuğa. Bunu yapamaz da zaten. Sadece içindeki potansiyelin karşılığını verecek yerlerde olması için tavsiye veriyoruz. Eğer herkes böyle insanların emeğinin karşılığını alamamasına "Yaşadığımız Türkiye'de herkes emeğinin karşılığını alıyormuş gibi konuşuyorsunuz" gibi bir cevap verirse biz yavaş yavaş sona yaklaşırız. Önemli olan fark yaratmaktır. Önemli olan varolan kötü düzene zarar görmemek için içindeki potansiteli yok sayıp uyum sağlamak yerine karşı gelmektir. Razı olmak isteyen yoluna devam edebilir. Ama lütfen gelip de burada daha 14-15 yaşında geleceği parlak olan insanların özgüvenini kırmayın.

Ben çocuğa gülmedim ki. 4 yıl boyunca garip garip hocaların arasında saçma sapan yazılıların içinden sınıftan geçme umuduyla gece gündüz çalıştığımı bildiğimden dolayı "88" gibi bir puandan memnun olmama meselesi bana garip geldi. Herkesin yaşadığı farklı olduğundan size gayet normal gelmiş olabilir.
‘Çocuğa gülmedim’ mi? İlk yazdığınız cevaba yeniden bakın..

Herkesin emeğinin karşılığını alamadığı için konu sahibi veya başka biri karşılaştığı haksızlık durumunda hakkını aramak yerine umursamaz mı olsun? Hayır hakkını araması en iyisi. Kendiniz derslerinizi boşlayıp kötü notlar alıp 88'i yüksek görmen senin ayıbın. Yazdığın mesajı çocuğun hedefine göre yapman gerekir kendine göre değil.

Yani biri bir mesajı anca bu kadar çevirebilirdi. Ne çocuğa umursamaz olsun dedim ne de hakkını arama dedim. Kendi yaşadıklarımdan sonra söylenen bana garip geldiyse seni ne ilgilendirir. Her şeyi geçtim 88'i yüksek görmemi düşünecek kadar daha doğrusu insanların neler yaşadığını bilmeyecek kadar düşüncesiz olmanda zeka seviyeni gösterir.

‘Çocuğa gülmedim’ mi? İlk yazdığınız cevaba yeniden bakın..
Sende yazdığım mesajı iyi oku güzel kardeşim.

Biz zaten düzeni değiştir demiyoruz çocuğa. Bunu yapamaz da zaten. Sadece içindeki potansiyelin karşılığını verecek yerlerde olması için tavsiye veriyoruz. Eğer herkes böyle insanların emeğinin karşılığını alamamasına "Yaşadığımız Türkiye'de herkes emeğinin karşılığını alıyormuş gibi konuşuyorsunuz" gibi bir cevap verirse biz yavaş yavaş sona yaklaşırız. Önemli olan fark yaratmaktır. Önemli olan varolan kötü düzene zarar görmemek için içindeki potansiteli yok sayıp uyum sağlamak yerine karşı gelmektir. Razı olmak isteyen yoluna devam edebilir. Ama lütfen gelip de burada daha 14-15 yaşında geleceği parlak olan insanların özgüvenini kırmayın.
Bakın tekrar söylüyorum kimse susup otursun yanlışa sesini çıkarmasın demedim. Konuyu çarpıtmaya çalışan bazı dengesiz insanlar var.

Yani biri bir mesajı anca bu kadar çevirebilirdi. Ne çocuğa umursamaz olsun dedim ne de hakkını arama dedim. Kendi yaşadıklarımdan sonra söylenen bana garip geldiyse seni ne ilgilendirir. Her şeyi geçtim 88'i yüksek görmemi düşünecek kadar daha doğrusu insanların neler yaşadığını bilmeyecek kadar düşüncesiz olmanda zeka seviyeni gösterir.
Senin yazdığın mesajlardan açıkcası ben bunları anladım buna göre yanıt verdim. 88 ortalamanın tatmin etmemedi demesine gülen birinin notları %90 kötüdür. Genel düşünüp bu yorumu yaptım. "Yaşadığımız Türkiye'de herkes emeğinin karşılığını alıyormuş gibi konuşuyorsunuz." Cümlesinden de ne anlamamızı bekliyorsan artık. Dolaylı yolla mesajlarında uğraşma dedin çocuğa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı