+95 Derece İşlemci Sıcaklığı Normal Midir ?

KaanB3Y

Hectopat
Katılım
28 Ocak 2019
Mesajlar
348
Çözümler
4
MSİ GL73 8SE 085TR almıştım ancak geldiği gün CS:GO ve PUBG(Steam/mobile) olmak üzere işlemci kullanımı %40 ısı ise 95-97 derece olduğunu gördüm ve servise gönderdim. Servise bugün ulaşmış ve bazi modellere normal olabileceğini söyledi fakat inceleniyor dedi. Şu anda belirttiğim model için bu ısı normal midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaması gereken bir sıcaklık değeri. İlerleyen zamanlarda soğutmada biraz tozlanma olduğunda ne olacak ? Soğutucu kullanmayı deneyebilirsin. Ve sormak için doğru yer mi bilemedim kaça aldınız ?
 
MSI GL73 8SE 085TR almıştım ancak geldiği gün CS:GO ve PUBG(Steam/mobile) olmak üzere işlemci kullanımı %40 ısı ise 95-97 derece olduğunu gördüm ve servise gönderdim. Servise bugün ulaşmış ve bazi modellere normal olabileceğini söyledi fakat inceleniyor dedi. Şu anda belirttiğim model için bu ısı normal midir?

Normal değildir!
 
Normal değil ama çok abartı da değil çünkü genel olarak 90 derece ve üstünde çalışıyorlar, anlık olarak 95 dereceyi gördüğü oluyor bu tip cihazlar. Masaüstü kullanıp bu dereceleri görüp konuya hakim olmadan yorum yapıp insanları korkutmayın artık sevgili Technopat sakinleri. Performans sorunu olmuyorsa kullanılabilir ve siz özellikle kendiniz çok kaliteli bir macun kullanmadıkça 90 ve üzerini görebilirsiniz.
 
Sıcaklık hiç unvervolt/underclock yapılmadıysa ve altında soğutucu yoksa normal. i7 9750H çok ısınan bir işlemci, MSI GL serisi soğutma sistemi en iyi olan laptoplardan ama, bu işlemci tam yükte 90W güç çekmeye başladığı anda GT serisi bile yetersiz gelir.
 
Dostum her ne kadar oyuncu laptopu da olsa sonuçta bir laptop. Zaten 95 derecede kalmasının sebebi 95 te güç kısması. İnternetteki oyun videolarına da bakarsan onların da 95 dereceye çıktığını görebilirsin. Eğer bu kadar yüksek sıcaklık istemiyorsan fanları turbo mode a alman gerekiyor MSİ da sporttu sanırım adı. Fanlar son hızda çalışınca o sıcaklıkları görüyorsan o zaman sıkıntı var demektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı