970 SLI aktifken PC restart atma

Roughbasane

Hectopat
Merhabalar,

Yaklaşık 3 senedir kullandığım bilgisayarıma çeşitli güncellemeler yaparak 970 SLI, 4790K ve G750m Bronze PSU ile kullanmaktayım. Ancak son iki üç aydır bazı ağır oyunlarda sli aktiftken oyun loading ekranından hemen sonra bilgisayar kendini kapatıyor ve tekrar açıyor. Örneğin DS3, yeni Mass Effect oyunu ve Wow gibi. SLI'ı devre dışı bıraktıktan sonra ise herhangi bir kendini restartlama sorunu yaşamıyorum. Aklıma güç kaynağından başka sorun çıkartacak bir şey gelmiyor açıkçası. Artık yetersiz gelmesi veya ömrünün kısalması muhabbetleri gibi. Hatta ekran kartlarından biri sıkıntılı olabilir diye yerlerini değiştirerek deneme yaptım ancak sonuç aynı. Başka bir PSU ile deneme şansım da yok maalesef.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

up

Merhabalar,

Yaklaşık 3 senedir kullandığım bilgisayarıma çeşitli güncellemeler yaparak 970 SLI, 4790K ve G750m Bronze PSU ile kullanmaktayım. Ancak son iki üç aydır bazı ağır oyunlarda sli aktiftken oyun loading ekranından hemen sonra bilgisayar kendini kapatıyor ve tekrar açıyor. Örneğin DS3, yeni Mass Effect oyunu ve Wow gibi. SLI'ı devre dışı bıraktıktan sonra ise herhangi bir kendini restartlama sorunu yaşamıyorum. Aklıma güç kaynağından başka sorun çıkartacak bir şey gelmiyor açıkçası. Artık yetersiz gelmesi veya ömrünün kısalması muhabbetleri gibi. Hatta ekran kartlarından biri sıkıntılı olabilir diye yerlerini değiştirerek deneme yaptım ancak sonuç aynı. Başka bir PSU ile deneme şansım da yok maalesef.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

up
Hocam sorun muhtemelen PSU'da başka PSU ile deneyin.

Hocam başka psu ile deneme şansım yok malesef. İki günde iki kez sli kapalıyken de restartladı pc kendini. Yeni psu alacağım ama emin olmak istiyorum sorunun psu dan olduğuna.
Herhangi bir bilgisayarcıya götürüp deneyebilirsiniz. Bakkallara dikkat etmekte fayda var :)

Diğer parçalarınız ve sıcaklık durumunuz nedir? MSI Afterburner ile oyun içi değerlere bakınız.
Parçalarım; 2x 970(sli kapalı kullanıyorum şu an), 4790K, G750m Psu, 8gb ram, 240gb ssd, 1tb hdd.
Afterburner kullanmayı bilmiyorum ancak değerler bunlar sanırım...

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    250,8 KB · Görüntüleme: 68
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı