9800 GT ile Oyunlarda Takılma Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mevsres

Kilopat
Katılım
16 Mart 2012
Mesajlar
6.392
Makaleler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
9800 gt ekran kartı aldım ama oyunlarda takılmalar oluyor. Bende işlemci biraz kötü. Siz ne tür bir işlemci önerirsiniz?

Arkadaşta da aynı model var ama onunki sorunsuz çalışıyor:


  • ekran kartı: nvidia geforece 9800gt
  • işletim sistemi: windows7 ultimate (32 bit)
  • ANA KART: gigabyte ga-8ı945gzme-rh
  • ram: 2 gb
  • işlemci cpu: İntel Pentium D 820 2.80 GHZ
  • monitör: acer g205hv
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin epey eski. Parçaların hep giriş seviyesi. O bilgisayara yatırım yapmanı pek tavsiye etmem. Alabiliyorsan yeni bilgisayar al. Yapamam diyorsan Xbox 360'a yönel.
 
Anakartında Intel 945 yonga seti mevcut ve bu yonga seti inanılmaz eski. Takabileceğin işlemciler de çok kısıtlı ve yine düşük performanslı işlemciler. Arkadaşında da aynı sistem olup sorunsuz çalışması imkansız. Bir yerde bir fark mutlaka vardır...

Anakart, işlemci ve ekran kartını değiştirmen gerek. Tavsiyem ikinci el alman yönünde. DonanımHaber forumlarında bu üçlüyü çok ucuza bulabilirsin....
 
Yeni CPU alsam kurtarmaz mı acaba?

Sizin önereceğiniz bu üçlü modeli nedir?
 
mevsres kardeşim bak Recep abi orda anlatmış gine aynı şeyi soruyorsun :D
Sadece CPU ile işin içinden çıkamassın çünkü anakartın çok eski bir yonga setine sahip. Bu anakartın destekleyeceği cpu sana birşey kazandırmaz.
Güzel bir işlemci güzel bir anakart gerektirir. Bunlar birbiriyle bağıntılı şeylerdir. Sana intel i7 işlemci versem bile kullanamazsın çünkü anakartın desteklemiyor.

Uzun lafın kısası bir değişiklik yapmak istiyorsan Anakart-işlemci-ram i aynı anda değiştirmen gerekir. Zaten ekran kartınıda değiştireceksin. Büyük ihtimalle power yetersiz gelecektir. Ve yeni bir Psu almak zorunda kalacaksın. Anakart-işlemci-ram-ekrankartı-psu hepsi birbirini tetikler ve birsürü parça değiştirmen gerekebilir.

Bu masrafı yapana kadar eski kasayı sat ve yeni bir kasa bak. O sisteme yatırım yapman biraz saçma olabilir.
 
Eğer bütçen kısıtlıysa bu 3 parçayı al Recep abinin dediği gibi. Yalnız RAM'leide değiştirmesi gerekmez mi? Büyük ihtimal DDR2'dir ramleri çünkü. Oyun oynayacaksan tavsiyem AMD platformuna yönelmen, daha hesaplı olacaktır. Eğer liste istersen şöyle olabilir ancak benim vereceğim listeyi 2. el bulamayabilirsin o yüzden tam olarak bir bütçe vermen gerek.

-AMD FX 4100
-Gigabyte 970A-D3
-Sapphire HD6850
-(RAM'lerin değişmesi gerektiğinden emin değilim)G.Skill 4GB 1866Mhz DDR3 Ram F3-14900CL9D

bunların hepsini kaldıracak birde güç kaynağını belirtmen lazım ona göre onunda değişmesi gerekebilir. Benim tavsiyem bütçen varsa yeni bilgisayar alman.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı