9800 GT sisteme uyumlu Intel işlemci önerisi

Leon Dayı

Hectopat
Katılım
28 Aralık 2021
Mesajlar
8.403
Makaleler
9
Çözümler
36
Yer
İstanbul, Türkiye
RAM
8 GB RAM
Anakart
Gigabyte Technology CO., Ltd.
Bu sisteme uyumlu Intel işlemci var mı? Bütçe: 1000 TL maksimum 1500 TL. Bu fiyatlara bile Intel işlemci gördüm. İşlemci günümüzde iyi ve güncel olursa sevinirim. Para biriktirip vatan veya MediaMarkt gibi yerden almayı düşünüyorum. 2. el maalesef kabul etmiyorum.
 
Denildiği gibi sıfırları AliExpress üzerinden bulunabiliyor fakat ne kadar sürede gelir ve ne kadar sıfır bilemeyiz. Bu anakartlara Xenon X3340 falan takanlar var.

Başka uyumlu stok bulunan Intel işlemci varsa o da olur. 15 senelik işlemci takmak doğru olmaz. Bulamazsanız AMD işlemci de olabilir.
 
Xeon X3470 işlemciyi tavsiye ederim. Aliexpress üzerinden oldukça ucuz olarak temin edebilirsi
Dostum o Ekran kartına Xeon önermiyorum. Kart güçlü gibi gelebilir ama Xeon x3470 ile darboğaz olmadan çalışacak kadar güçlü değil.
Oyunlarda ekran kartı darboğazı olur 8 thread'lık işlemciden gelen verileri 9800GT işleyemez.
Benim tavsiyem i5 750 almak (4Core,2.66/3.2ghz,1156pin) daha mantıklı en azından darboğazsız beraber çalışırlar. Aliexpreste fiyatı 300 lira civarı.
 
AMD için sistem değişikliği lazım. En azından anakart.
 
Dostum o Ekran kartına Xeon önermiyorum. Kart güçlü gibi gelebilir ama Xeon X3470 ile darboğaz olmadan çalışacak kadar güçlü değil.
Oyunlarda ekran kartı darboğazı olur 8 Thread'lık işlemciden gelen verileri 9800GT işleyemez.
Benim tavsiyem i5 750 almak (4Core,3.2GHz) daha mantıklı en azından darboğazsız beraber çalışırlar. AliExpress'te fiyatı 300 lira civarı.

O dediğiniz işlemci uyumlu mu ve güncel mi? Eğer öyleyse sıfırının linkini atabilir misiniz? Bakmak isterim.
 
O dediğiniz işlemci uyumlu mu ve güncel mi? Eğer öyleyse sıfırının linkini atabilir misiniz? Bakmak isterim.

Dostum vermiş olduğun anakart ilk nesil; 2009 yılında çıkan Intel işlemcileri destekliyor.
Yani sıfırını bulman imkansız, ayrıyeten ikinci el güvensizliğin varsa Intel işlemcilerde çarpan kilidi oluyor, yani OC vs yapamıyorlar. İşlemciyi bozabilmeleri için dehşet bir akımla çalıştırılması gerek, yani için rahat olsun AliExpress'ten 2.el alabilirsin.
 
Dostum vermiş olduğun Anakart ilk nesil; 2009 yılında çıkan Intel işlemcileri destekliyor.
Yani sıfırını bulman imkansız, ayrıyeten ikinci el güvensizliğin varsa Intel işlemcilerde çarpan kilidi oluyor, yani OC vs yapamıyorlar. İşlemciyi bozabilmeleri için dehşet bir akımla çalıştırılması gerek, yani için rahat olsun AliExpress'den 2.el alabilirsin

O attığım işlemciyi ben şu an kullanıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı