9800x3D için B650M-B anakart yeterli mi?

Açıkçası Gigabyte markasını ön yargılı olduğum için pek tercih etmek istemiyorum.

Birçok kez kullanma şansım oldu Gigabyte anakart hiçbir sorun yaşamadım ama yine de senin kararın bir model daha atıyorum buna da bakmanı öneririm.

9800x3D'yi yorabilecek bir ekran kartı bence şu an mevcut değil :D.

Tabii mevcut değil ama anakartın PCIe yolu önemli hediye olan anakartın PCIe veri yolu 4 PCIe 4 veri yolunu kullanan şu anda NVIDIA 4000 serisi ve raden 7000 serisi eğer bu serilerden bir kart alınacak veya bulunuyorsa ben B650 kullanmasını öneririm onun dışında yeni 9070 serisi ve 5000 serisi PCIe veri yolu 5 o yüzden iyi düşünülmeli.

Birçok kez kullanma şansım oldu Gigabyte anakart hiçbir sorun yaşamadım ama yine de senin kararın bir model daha atıyorum buna da bakmanı öneririm.

Büyük ihtimalle attığınız Asus anakart ile B850-Plus arasında kalacağım. Yardımınız için teşekkürler.

Kasam NZXT H7 Flow. Ancak fazlasıyla sıcak bir Akdeniz şehrinde yaşıyorum.

Kasa güzel kasa bence haziran dahil rahat gidersin. Ancak temmuz ve sonrası işini garantiye alıp yeni bir anakarta geçebilirsin.

Tabii mevcut değil ama anakartın PCI-e yolu önemli hediye olan anakartın PCI-e veri yolu 4 PCI-e 4 veri yolunu kullanan şu anda NVIDIA 4000 serisi ve raden 7000 serisi eğer bu serilerden bir kart alınacak veya bulunuyorsa ben B650 kullanmasını öneririm onun dışında yeni 9070 serisi ve 5000 serisi PCI-e veri yolu 5 o yüzden iyi düşünülmeli.

Güzel anakart TUF B850 Plus ile arasındaki fark bir M.2 slotu fazla ancak aydınlatma desteği yok. Alınabilir ama bence görünüş olarak TUF modelleri daha güzel duruyor Prime modellerinden.

Kasa güzel kasa bence haziran dahil rahat gidersin. Ancak temmuz ve sonrası işini garantiye alıp yeni bir anakarta geçebilirsin.

Güzel anakart TUF B850 Plus ile arasındaki fark bir M.2 slotu fazla ancak aydınlatma desteği yok. Alınabilir ama bence görünüş olarak TUF modelleri daha güzel duruyor Prime modellerinden.
Açıkçası RGB ve duruşu benim için çok önemli değil. Önemli olan performansı, kalitesi ve problem çıkartmayacak bir kart olması. Sizin Asus Prime X870-P ile Asus B850-Plus arasındaki tercihiniz hangisi olurdu?

9070 serisi ve 5000 serisi PCIe veri yolu 5 o yüzden iyi düşünülmeli.
Performansı gözle görünür etkileyecek bir sorun yaratmıyor (maks %1 etkiliyor) sorunsuz kullanabiliyor. B650 ile de devam edebilir kayıp yaşamadan.

Sizin ASUS Prime X870-P ile ASUS B850-Plus arasındaki tercihiniz hangisi olurdu?

Eğer fazladan bir M.2 slotu isteseydim X870 alırdım. Ancak 3 slot benim için yeterli olsaydı koyu renk tonu ve TUF model olmasından dolayı B860 tercih ederdim. Tamamen kullanıcı talebi yani. Performans farkı yaşamazsın.

İkinize de yardımı ve değerli yorumları için teşekkür ederim. Büyük ihtimalle B850-Plus modelini alacağım ona daha yakın hissediyorum. Son olarak şunu soracağım aldığım ramler sitede gözükmüyor bu problem yaratır mı yoksa sorunsuz kullanır mıyım? @LeyzZ @Rosutaimu

Son olarak şunu soracağım aldığım RAM'ler sitede gözükmüyor bu problem yaratır mı yoksa sorunsuz kullanır mıyım?

Bir sorun yaratmaz sitede sadece testi yapılan RAM modelleri yazılır. MHz değerleri okeyse bir sorun yaşamadan kullanırsın.

İkinize de yardımı ve değerli yorumları için teşekkür ederim.
Rica ederim hocam. Sisteminizi oturttuktan sonra deneyimlerinizi de yazarsınız.

İkinize de yardımı ve değerli yorumları için teşekkür ederim. Büyük ihtimalle B850-Plus modelini alacağım ona daha yakın hissediyorum. Son olarak şunu soracağım aldığım RAM'ler sitede gözükmüyor bu problem yaratır mı yoksa sorunsuz kullanır mıyım? @LeyzZ @Rosutaimu

Anakart RAM desteği kısmında mı görünmüyor eğer RAM'lerinde EXPO varsa sorun yaşamazsın korkulacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı