A1 ehliyet nasıl alınır?

33'ten mersinli olduğunu varsayıyorum, ben buradaki mesut sezer sürücü kursuna A2 için yazılmıştım. Önce sağlık raporu vs belgeleri toplayıp veriyorsun. Kurs ücreti 3 ay önce 5000 lira civarındaydı.

Sonra 3 saat eğitim verdiler, ki kesinlikle yetersiz, kendi motorunuz varsa ekstra çalışın. Parkurda slalom 8 çizme engel kaç ve ani fren alanları var, U dönüşü de eklemişler. Parkuru bitirince trafikte biraz geziyorsunuz yollar o bölgede kalabalık olmuyor zaten. Sinyal hatası falan yapmazsan geçiyorsun.

Sınavdan önce sınav ücretini yatırıyorsun. Sinavdan sonra ehliyet harcını yatırıp nüfus müdürlüğünden randevu alıyorsun. O gün geçici ehliyet veriyorlar, 1 haftaya da ptt ehliyeti eve getiriyor. (veya kapıcının balkonuna fırlatıyorlar bana öyle oldu)

Yaşın A1 için yetiyor, çok acil değilse biraz bekle A2 alırsın. Yükselteceksin çünkü.

Gidiyorsun parasını ödüyorsun yazılı sınavını kazanıyorsun kazanınca direksiyon eğitimine gidiyorsun sınavlarında harçları var onları da ödüyorsun direksiyon sınavına giriyorsun kazanıyorsun 4 5 güne 199'u arayip randevu oluşturuyorsun nüfus müdürlüğüne yine para dökülüyorsun tabii PTT'den yapılıyor sonra kesinlikle kabul etmiyorlar 6 ay önce çekilmiş vesikalık olacak diyorlar 400 de ona gidiyor sonra ehliyet için nüfusa gidiyorsun işlemleri hallettirip aynı gün içinde geçici belgen düşüyor sisteme hemen trafiğe çıkıyorsun

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı