A10 7850K sisteme Asus R9 290X Top takılırsa ne olur?

Ralorieth

Megapat
Yer
Viyana / Avusturya
Daha fazla  
Meslek
IT Yöneticisi
Selam arkadaşlar,

Başlıktada belirttiğim gibi bir yakınımdan bana Asus R9 290X Direct Cu ll Oc modelinden hediye geldi.

A10 7850K APU'lu ve Corsair CX750M'li bir sistemim var. Sizce R9 290X'i bu sisteme takarsam darboğaz problemi yaşar mıyım?

1080p ve maksimum 60 Hz olan bir monitörüm var. Son çıkan bazı oyunları apu ile 720p - 1080p arası orta ayarlarda oynuyordum.

Bak biz bir alt modeline R9 285 taktık ve en ufak bir kasma olmadı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet biliyorum izlemiştim. Sürekli takip ediyorum zaten videolarınızı.

Bende r9 285 almayı düşünüyordum aslında ama şansa bakın ki piyasada alınabilen en üst düzey kartlardan biri bana hediye geldi :)

Peki darboğaz konusunu hallettiğimize göre asusun bu modeli hakkında bilgileriniz nelerdir? Soğutması, yük altında veya değilken ki ses durumu vb.

Bir ara ısı borusu değmiyor gibi bir konu okumuştum ve sonrada sizin bunu yalanladığınızı ve bu iddianın rakip firmalar tarafından ortaya atıldığını söylediğinizi hatırlıyorum.

Eve gidip monte etmek için sabırsızlanıyorum şu an gerçekten :)

Tam tersine çözünürlük düştükçe darboğaz açığa çıkar.

Evet mantık olarak doğru aslında.

Düşük çözünürlükte GPU son model ferrari gibi gitmeye çalışırken CPU 78 model araba gibi gitmeye çalışıyor dolayısı ile GPU'ya yetişemiyor. :D Şimdi daha iyi anlıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı