Peki anakartim ddr4 ve ekran kartı gddr5, anakart ekran kartını destekler miDVI çıkışlı ise mining serisidir uzak durun. Doğru düzgün oyun falan oynatmaz.
Peki anakartim DDR4 ve ekran kartı GDDR5, anakart ekran kartını destekler mi?
Destekler. Anakartınız 20-30 yıllık değilse her ekran kartını takıp çalıştırabilirsiniz hocam. Ancak bahsettiğiniz ekran kartı sadece DVI çıkışlı ise mining Edition yani sadece mining yapmak için çıkartılmış bir seri. Daha basit tabiri ile çok güçsüzler. Bütçenizi belirtirseniz farklı önerilerde bulunabilirim.
2. el tarafından bakıyorum ekran kartı için 2K ayırdım ve genellikle RX 570 bakıyorum ama çoğu DVI çıkışlı ve oyun için kullanıldı yazıyor.
Pek güvenemedim.
Sadece DVI çıkışı olanların oyun için kullanılma ihtimali yok hocam onlar dolandırıcıdır itibar etmeyin. RX 580-GTX 1060 6 GB bakabilirsiniz. Kartların FurMark testinde 75-80 dereceyi geçmemesi önemli bir detay. 80 derece üstündeki kartları pek tercih etmenizi önermem. Bakım yapılınca sıcaklıklar düşebilir ama yine de önceliğinizi daha serin çalışan kartlara verin. RX500 serisi miningcilerin göz bebeğiydi bu yüzden temizini bulmak biraz zor açıkçası. GTX 1060 6 GB bakabilirsiniz onun yerine. İşlemciniz ve PSU'nuz nedir?
Size bir soru sorabilir miyim? Ryzen 5 2600 işlemciye 520m anakart taktığınızı gördüm, ben ilk başta 520m anakart alıcaktım fakat bir arkadaş 520m de sorun yaşamış.Zaten normalde 520m ryzen 5 2600'ü desteklemiyor.1 ay kullanmış ve sonra görüntü gelmemiş sanırsam işlemciyi tak çıkar yapmış düzelmiş sonra tekrar olmuş ve ryzen 5 5600 almış sorunu düzelmiş.Şimdi ise a320 alacağım.Bu konu hakkında da yardımcı olursanız sevinirim.Sadece DVI çıkışı olanların oyun için kullanılma ihtimali yok hocam onlar dolandırıcıdır itibar etmeyin. RX 580-GTX 1060 6 GB bakabilirsiniz. Kartların FurMark testinde 75-80 dereceyi geçmemesi önemli bir detay. 80 derece üstündeki kartları pek tercih etmenizi önermem. Bakım yapılınca sıcaklıklar düşebilir ama yine de önceliğinizi daha serin çalışan kartlara verin. RX500 serisi miningcilerin göz bebeğiydi bu yüzden temizini bulmak biraz zor açıkçası. GTX 1060 6 GB bakabilirsiniz onun yerine. İşlemciniz ve PSU'nuz nedir?
PSU 600W düşünüyorum daha almadım, işlemcim R5 2600.
Ek olarak 1060 düşünmüyorum, Sapphire şu anlık tercihimdir.
Size bir soru sorabilir miyim? Ryzen 5 2600 işlemciye 520M anakart taktığınızı gördüm, ben ilk başta 520M anakart alacaktım fakat bir arkadaş 520M de sorun yaşamış. Zaten normalde 520M Ryzen 5 2600'ü desteklemiyor. 1 ay kullanmış ve sonra görüntü gelmemiş sanırsam işlemciyi tak çıkar yapmış düzelmiş sonra tekrar olmuş ve Ryzen 5 5600 almış sorunu düzelmiş. Şimdi ise A320 alacağım. Bu konu hakkında da yardımcı olursanız sevinirim.
R5 2600Desteklemiyor diye bir durum yok. Arkadaşınızın bileşenlerinde problemli olabilir. Anakartın BIOS güncel olmayabilir ancak yine 2. nesil işlemcileri destekliyor. Alabiliyorsanız A520 daha iyi olur M.2 slotu mevcut. 600W PSU güzel olur. Eğer tüm bütçenizi ve aldığınız parçalar varsa parçaları belirtirseniz yardımcı olabilirim.
R5 2600.
A320M anakart.
Ekran kartı belirsiz.
SSD belirsiz.
RAM 2x8 GB 3000MHz 2.el temiz düşünüyorum.
PSU 600W düşünüyorum.
Ek olarak A320M anakartda M.2 slotu yok mu? SATA SSD düşünmüştüm.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.