A54 mü Realme GT2 mi?

@657943 Exynos 1380'in raw gücü 7 Gen 1'den üstün bu arada ve dökümü bir nebze daha iyi. NPU ve ISP konusunda emin degilim. Exynos 1380'i Mi 13 Lite kasasında görseydik GPU harici geçerdi.
Bir Adreno 644 yakışırdı. Samsung ayıp etmiş.
Yani Exynos 1380'i çok kötülüyoruz. Halbuki CPU'da UC Exynos 990'a yetişmiş bir SoC.

@emrah_8 işlemci, hızlı şarj falan haricinde a54 ile gt2 arasında fark yok zaten. Ben kamerada ikisi de tatmin eder diye düşünüyorum. F5 oyuncu telefonu değil aslında. İşlemci ön planda bir telefon. Kamerası ışıklı ortamda s23 fe den farksız. Sadece gece 60 fps video çekersen çok karanlık çekiyor ışık alamıyor. Hz düşme sorunu çok sık olmuyor olsa o zaman gerçekten sıkıntı olabilirdi :) 60 hz de kullanırsan sıkıntı kalmıyordur aslında hem bataryası da çok iyi gider :) Geçen bir haber okudum iphone, telefonlarına verimsiz kalitesiz batarya koymuş diye. Şarj döngülerine göre yıpranmaları yüksekmiş falan. Durum böyleyse bu cihazların bataryaları nasıldır acaba? Gt5 de galiba farklı batarya teknolojisi kullanılmıştı 2 kat daha uzun ömre sahipti bataryalar döngü bakımından. Neyse sonuç olarak a54 işlemci ve kamera hariç s23 fe ye çok benzeyen cihaz. Kasası bile aynı gibi duruyor. A54 eğer çok yüksek grafikte veya yüksek fps de oyun oynamayacaksan iş görür. A54 biraz daha iyi olsaymış işlemci konusunda çok iyi cihaz olacakmış. Honor 90 daki gibi 7 gen 1 olsa çok güzel olurmuş. 7 gen 1 çok iyi değil ama exynos 1380 den iyi. F5 için önyargılı olma bu kadar. Benim hz düşmesi hariç sıkıntım yok. O da düzelirse batarya işlemci performansı olarak sıkıntı çıkarmayacak gibi duruyor.

Bir de 4k 60 fps olmamasını eksiklik görürdüm artık görmüyorum. Sosyal medyalar zaten kalite düşürüyor. 10 saat ekran süresine de gerek yok bence. Saten her gün şarj ediyoruz bu cihazları. 6 saat ekran açık süresi bile sabahtan akşama kullanıma yeter. 6 saat üzeri tatmin eder.
Olaya bir bütün olarak bakıyorum hocam:
- ekran kalitesi(renkler, canlılık vs)
-arayüz stabilitesi( kasma, donma, takılma, çeşitli cinslilik)
-adroid desteği süresi
-kamera kalitesi
-işlemci performansı
-işte bu ek teknolojileri barındırma, OİS, NFC, suya toza dayanıklık, 5G vs

F5'in kamerasını GT2'den daha kötü olduğunu demiştin, ee yukarıda GT2 nin kamerasının A54'den daha kötü sonuç verdiğini paylaşılan fotodan görüyoruz.

S21FE eğer batarya süresinde biraz daha iyi olsaydı gideri vardı. GT2'de yukarıda dediğim sebepler geçerli benim için.
4k 60FPS arzum yok açıkcası, zaten ne kadar kamerayı kullanıyorum ki. 4k 30 FPS de yeterli. Aksiyon filmi çekmiyoruz sonuçta. :))

Batarya önemli ya benim için, gün içi şarzla uğraşamam. Yine sürekli mobil veri açık kullanmak istiyorum. Şuan ki telefonda bunu yapamadığımdan içimde ukte kalıyor. Sonra neti açınca bildirimler altında telefon çöküyor. :)) 8-10 saat potansiyel hemen hemen herkesin işini görür, o yüzden tahmini bir değer verdim. A54 10 saat ekran süresi veriyor. Bu saydılarımız hiçbir telefonda yok bu.
A54 seninde dediğin gibi biraz daha güçlü işlemci katsalarmış fazlasıyla işimi görürmüş. S23FE bu yüzden biraz dikkatimi çekiyor, kamera ve işlemci açığını kapatıyor A54ün, geriye işte batarya süresi ve parası kalıyor. Halen ekran süresi testi yok valla, youtubede o kadar bakıyorum. :))

Tüm özellikleri dengeli bir şekilde kullanmak istiyorum, yani bir şeyden çok verim alıp bir yerden kayıp almak istemiyorum. Tek olarak A54'ün artıları GT2'den fazla, lakin işlemcisi GT2'den çok düşük. Oyun dışında bu düşüklüğü ortalama 5 yılda hissedilir mi?

Kameraya bakıyorum, yakın gibi.
Ekran olarak bakıyorum, A54 önde.
Arayüz olarak A54 önde.
Android desteği olarak, suya toza dayanıklık olarak A54 önde.
Batarya süresi olarak bakıyorum yine A54 önde. A54 ortalama 10 saat ekran süresi verirken GT2 7 saat civarı verdiğini gördüm.
İşlemcide ise açık ara GT2 şamarlıyor.
Exynos 1380 vs Snapdragon 888: tests and benchmarks

S23FE batarya süresini bekliyorum bakalım. Şöyle 10 saat olmasa bile 8-9 saat verse en azından iyi bir indirimde olmadı onu alırım.

S20 FE veya S21 FE.

@429065 Ben hızlısından bi geekbench antutusuna falan baktım. 7 gen 1 6 fps falan daha iyi sonuç vermiş gözüküyordu ondan oyunlarda iyi olabileceğini düşündüm.
@emrah_8 sen çok dört dörtlük cihaz istiyorsun :) maalesef bu mümkün değil. Ben kamerayı umursamadığımdan f5 aldım. Sen her şeyi iyi olsun istiyorsun. S23 plus falan alman lazım o zaman :) Ben gt2 alsamda pişman olmazdım büyük ihtimalle. Sanki influencer falanız ya arada bi foto çekiyorum ve f5 baya iyi çekiyor. Gt2 ninde çok iyi çekeceğini düşünüyorum. Beğenmemek için çok detaya girmek lazım. Bence sen gt5 bekle veya a54 eğer 13 bin falansa al geç sonuçta ucuza almış oluyorsun.

@429065 Ben hızlısından bi geekbench antutusuna falan baktım. 7 gen 1 6 fps falan daha iyi sonuç vermiş gözüküyordu ondan oyunlarda iyi olabileceğini düşündüm.
@emrah_8 sen çok dört dörtlük cihaz istiyorsun :) maalesef bu mümkün değil. Ben kamerayı umursamadığımdan f5 aldım. Sen her şeyi iyi olsun istiyorsun. S23 plus falan alman lazım o zaman :) Ben gt2 alsamda pişman olmazdım büyük ihtimalle. Sanki influencer falanız ya arada bi foto çekiyorum ve f5 baya iyi çekiyor. Gt2 ninde çok iyi çekeceğini düşünüyorum. Beğenmemek için çok detaya girmek lazım. Bence sen gt5 bekle veya a54 eğer 13 bin falansa al geç sonuçta ucuza almış oluyorsun.
Yok ya en iyisini aramıyorum, ürünler çok dengesiz. Ya çok güçlü işlemci ile geliyor, ya çok iyi kamera ile. Ya da ikiside birden güçlü veya zayıf olarak. Ara ürünlerin hepsinde bir şeyler eksik. Yukarıda saydığım özellikler abartı değil aslında, standart bir kullanıcıya parasının hakkını verecek özellikler. Bir S23 gibi foto çeksin veya bir F5 gibi oyun canavarı olsun üstüne üstlük diğerleride olsun desem haklısın.
Tekrar bak yazdıklarıma, standart olması gereken şeyler bunlar.

A54 cepte, S23FE batarya testleri gelince 8-9 saat verirse bütçeyi ayarlamak kalır sadece. Bütçe ve bataryada yatarsa A54 alır geçerim zaten.

Tecno Camon 20 Pro 5G önerimdir. Kamera olarak A54'ten kötü. Performans olarak A54'ten iyi. Ekran olarak da gayet iyi. Alınabilir bir model.

Tecno Camon 20 Pro 5G önerimdir. Kamera olarak A54'ten kötü. Performans olarak A54'ten iyi. Ekran olarak da gayet iyi. Alınabilir bir model.
A54'den bir şey kaybetmeyip üzerine işlemci koyan bir model olursa olur. Diğer türlü dediğin gibi işlemci kazanıyorsun bu sefer kamera kaybediyorsun. 😅

A54'ten bir şey kaybetmeyip üzerine işlemci koyan bir model olursa olur. Diğer türlü dediğin gibi işlemci kazanıyorsun bu sefer kamera kaybediyorsun. 😅

Tecno Camon'un ana kamerasının diyaframı düşük ama kalitesi 2K. Kamerası tamamen kötü diyemeyiz Tecno Camon 20 Pro 5G'ye. Kusursuz bir telefon arıyorsunuz.

Tecno Camon'un ana kamerasının diyaframı düşük ama kalitesi 2K. Kamerası tamamen kötü diyemeyiz Tecno Camon 20 Pro 5G'ye. Kusursuz bir telefon arıyorsunuz.
Standartları her alanda karşılan bir telefon arıyorum sadece bir alanda en iyi olanı veya tüm alanda en iyi olanı değil. Piyasa insanları bir şekilde bu düzene kabul ettirmiş, bu gidişte banada ettirecek sanırım. 😅

Emrah hala alamadın telefon. Ben mi13t arasında gittim geldim sonunda Bütçeyi yükselterek S23+ krem rengini aldım. Bugün geldi cihaz. Harika birşey.
Senin yerinde olsam büyük ihtimal S23Fe alırdım bu fiyatların üstüne çıkamıyorsam. S23fe İncelemeleri olumlu. Elime alıp inceledim. Çok kaliteli kasa var, arka kapak busefer cam. Kamera gayet güzel.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı