- Makaleler
- 19
S20 FE güncelleme almayacak olsa bile Android 13'ün uygulama desteği açısından Google Play uygulamalarında en azından ortalama 5 yıl daha güncelleme alması muhtemel. Gorilla Glass 3 bir eksi ancak kırılmaz cam ile nispeten telafi edilebilir. 5G bir eksi gibi dursa da Türkiye'de hem yaygınlaşması hem de normal kullanıcının 5G'nin avantajlarından faydalanması için daha çok erken. Biz muhtemelen 4-5 yıl sonra ancak 5G'li cihaz almak ihtiyacı duyacağız. Bir tarafta stabilitesini kanıtlamış Snapdragon 865 var iken diğer tarafta 1-2 yıl içerisinde gelecek Android güncellemeleri ile performans sorunu yaşaması kaçınılmaz orta segment bir Exynos işlemci var. Keza metal kasa, çift OIS destekli kamera gibi özellikle video konusunda S20FE çok daha iyi. A54 Snapdragon 7gen ya da 778 gibi bir işlemci kullanıyor olsa idi A54'ü tavsiye ederdim.
A54'ün iPhone 11 kalınlığındaki çerçeveleri varken S20 FE'ye tasarımı kötü bir cihaz demeniz biraz ilginç geldi doğrusu.
Ben arka ve yan tasarımdan bahsediyorum. A54'ün daha modern bir tasarıma sahip olduğu bir gerçek. Kenarları kalın değil gayet normal. iPhone 11 kalınlığında yaklaşamaz bile cihazı aldım elime sadece çene kısmı çok az daha kalın.