Abartıldığı Gibi Bir Ekonomik Kriz Olmaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Porcelain

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Kendine Danışman
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz 2 senedir sık sık ortaya sürülen bir iddia var: "Türkiye'de muazzam derecede büyük bir ekonomik kriz olduğu ve herkesin 'aç' olduğu" iddiası. Şahsen, ailemle birlikte alışverişe çıktığımda yahut yolda sokakta birilerini gördüğümde hiç kriz yaşıyorlar gibi görünmediklerini düşünüyorum. Birçoğunun elinde iPhone 13 ve türevleri var. Keza kıyafetler de öyle, herkes en kaliteli şişme montları, jeanleri alıp sokağa çıkıyor. Bence muhalif olsun olmasın belli bir kesimin tuzu gayet kuru.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kendine kıyasla bakma asgari ücretle kıyasla var mıymış yok muymuş. Dışarıda gezerken bile 2 3 kez düşünüyorum nasıl eğleneceğimizin değil de nasıl az para harcayacağımızın hesabını yapıyoruz.

Bu çok çirkin bir üslup. Benim de sizler gibi bu ülkede yaşadığımı unutmayın lütfen. Bu ülke hepimizin. Biz farklılıklarımızla biriz.

Mesela -inşallah hiçbir zaman zorluk çekmezler- Recep Bey ve diğer Technopat ekibinin de durumları gayet iyi. Onları geçiyorum, burada her gün en az 8000 TL üzerinde sistem toplayan insanların yardım konularını görüyorum. Millet istediği gibi sistemini parçasını alıp rahatına bakıyor. Hatta o kadar ki tanesi 2 bin liradan başlayan işlemciler, kartlar arasında gidip geliyorlar. Burada daha Türkiye standartlarında düşük bütçeli sistem arayan veya bulma yolunu araştıran kimseyi görmedim.

2-3 haftada bir Eti Burçak Bitter Çikolatalı Bisküvi isimli ürünü alıyorum. Ne zaman gitsem 25-50 kuruş fazla ödüyorum. Sizin oralarda normal olabilir ama bana normal gelmiyor. Ben hala yeni çıkan AAA oyunu millet 60 dolara alırken dolar 2 lira olmasına rağmen 80 liraya aldığım zamanda kaldım.

Para biriktirip bir şeyler alabiliyor olmanız yaşadığınızın normal olduğu anlamına gelmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı