Abartıldığı Gibi Bir Ekonomik Kriz Olmaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaş forumdaki kullanıcıların 10K üzeri para vererek aldıkları sistemlere de yorum yapmış. Sen o paranın nasıl kazanıldığını biliyor musun? Bence bilmiyorsun :) Sakın gelip bildiğini bana iddia etme. Neden biliyor musun? İnanmam.
 
Bu çok çirkin bir üslup. Benim de sizler gibi bu ülkede yaşadığımı unutmayın lütfen. Bu ülke hepimizin. Biz farklılıklarımızla biriz.

Mesela -inşallah hiçbir zaman zorluk çekmezler- Recep Bey ve diğer Technopat ekibinin de durumları gayet iyi. Onları geçiyorum, burada her gün en az 8000 TL üzerinde sistem toplayan insanların yardım konularını görüyorum. Millet istediği gibi sistemini parçasını alıp rahatına bakıyor. Hatta o kadar ki tanesi 2 bin liradan başlayan işlemciler, kartlar arasında gidip geliyorlar. Burada daha Türkiye standartlarında düşük bütçeli sistem arayan veya bulma yolunu araştıran kimseyi görmedim.
Demek ki ortalama/ortalamanın altı bir sistem bile 8000TL'nin üstünde.
 
Bu çok çirkin bir üslup. Benim de sizler gibi bu ülkede yaşadığımı unutmayın lütfen. Bu ülke hepimizin. Biz farklılıklarımızla biriz.

Mesela -inşallah hiçbir zaman zorluk çekmezler- Recep bey ve diğer Technopat ekibinin de durumları gayet iyi. Onları geçiyorum, burada her gün en az 8000 TL üzerinde sistem toplayan insanların yardım konularını görüyorum. Millet istediği gibi sistemini parçasını alıp rahatına bakıyor. Hatta o kadar ki tanesi 2 bin liradan başlayan işlemciler, kartlar arasında gidip geliyorlar. Burada daha Türkiye standartlarında düşük bütçeli sistem arayan veya bulma yolunu araştıran kimseyi görmedim.

Gülmekten öleceğim yemin ederim insanların bilgisayar toplaması demek halkın zengin olduğunu gösteriyor 8000 TL'lik sistemlerle bir de 2000 TL'lik işlemciler bile yav onların sen sadece aldığını görüyosun ne zorluklarla biriktirdiklerini biliyor musun yazın sonunda sistem dizeceğim 4 ay çalışacağım eşek gibi öyle alacağım cidden siz oy veriyorsanız ne diyimki.
 
Arkadaşlar ben size birçok konuda hak veriyorum. Haksız asla değilsiniz. Ancak muhalif olsun olmasın, belli bir kesim de gayet rahat yaşamıyor mu şimdi? Twitter'da herkes zehir zemberek birilerine karşı ama yaz geldiği anda -ne hikmetse- hepsi de Bodrum'a tatile gidip keyfinden ödün vermiyor. Böyle bir kitle de var Türkiye'de. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Bunlardan birkaç alt kademede olup yine sıkıntı yaşamayan binler var.
 
İnsanlar 8000 TL sistem alabiliyor diye düşüneceğine giriş seviyesi olan bu sistem neden 8000 TL diye düşünsen ve senin düşüncende olanlar da böyle düşünse Türkiye çok daha yaşanabilir bir yer olabilirdi.
 
Kankam Türk halkı senin dışarı çıktığında gördüğün insanlardan ibaretti zaten. Sen bu kafayla elit bir semte gitsen ülkedeki herkes multimilyoner dersin. Zenginlik göstergesi diye saydığın şeylere yorum yapmaya bile gerek yok. Gülüp geçilecek şeyler.
 
Ekonomi çok iyi yeğenim(!) Şaka bir yana bence alınan o cihazlar genellikle bekar gençlerde görüyorsun. Çünkü giderlerinin büyük kısmı aile evinde karşılanıyor. Aileye yük oluyorlar. Çalıştıkları yada kazandıkları parayla zorunlu harcamalarda bulunmadıkları için böyle rahat harcayabiliyorlar. Evli insanlara bakacak olursan kriz neymiş görebilirsin. Asgari ücret 8500 TL, kira minimum 4000-5000 TL arası. Fazla söze gerek yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı