ABD enflasyon oranları %6'yı geçti

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici fiyat endeksi (enflasyon) %6'ları gördü. Bizim gibi bir ülke için düşünürseniz "Ne var bunda?" diyebilirsiniz fakat ABD için bu çok yüksek bir rakam. Yani tahminleri %2 iken şu an gelinen noktada 3 kat daha fazla. Görünen o ki daha da artacağa benziyor. Zira tüketici fiyat endeksi artarken üretici fiyat endeksi de paralel olarak artışta (%8.6).

ABD ile bizim ne alakamız var demeyin. Çünkü ABD doları en yaygın rezerv para, ki bizim için de öyle. Bu rakamlar ABD üzerinden bir hiper enflasyonun gerçekleşeceğinin göstergesi olabilir. Geçmişte bu yaşanmıştı. Şu an dolar alım gücü ve değerini kaybediyor. Sakin ol şampiyon, dolar değer kaybediyor ise TL niye böyle oldu dediğini duyar gibiyim. Evet öyle çünkü, dolar 1 değer kaybediyor ise TL 10 değer kaybediyor.

Demem o ki, sonuç olarak ABD'nin piyasadan dolar çekip dolar sayısını eritmeye çalışacağını düşünüyorum. Eğer öyle olursa, bizim gibi ülkeler çok büyük zararlar görebilir.

Tanrı bizi korusun, herkesi korusun. Umarım bir çözüm bulurlar.

Kaynak: Tranding Economics
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pandemi döneminde 1 trilyon dolar yardım paketi açıklamışlardı. Karşılıksız olduğu belli. 2009'dan bu yana basıyorlar. Şu an değil ama 5 seneye hiperenflasyonla dünya ciddi bir krize girecek gibi.
 
Pandemi döneminde 1 trilyon dolar yardım paketi açıklamışlardı. Karşılıksız olduğu belli. 2009'dan bu yana basıyorlar. Şu an değil ama 5 seneye hiperenflasyonla dünya ciddi bir krize girecek gibi.

Şuan olsa daha iyi, balon ne zaman patlarsa etkisi o kadar az olacaktır. Gerçi geçti borun pazarı, sür eşeği Niğde'ye. Şuan bile neler olabileceği hakkında pek bilgim yok. 70'ler gibi olursa yandık. Eurovision şarkılarına konu olan enerji ve ekonomik krizlerle boğuşmuştu dünya.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Şu kışı bir şekilde atlatıp, yazın olabildiğince turist çekerek yaraya merhem olmamız gerekiyor. Umarım izlenen politikalar ile daha derin yaralar açılmaz.
Sen turist olsan buraya gelir misin? Resim çekenlerin gözaltına alndığı, yolda yürürken birinin tecavüzüne veya samuray kılıcıyla öldürüldüğü, her tarafta senin parana göz dikmiş dolandırıcıların olduğu bir yere gelir misin? Şahsen ben gelmem. Yatırımcı da gelmiyor bu yüzden. Hayalleri bırakın.
 
Amerika da yağmur yağsa bizim ülkede sel olur. Fiyatlar iyice artığı zaman yine "peygamberimiz şöyle yapardı" filan demeye başlarlar. Kemer sıkmaktan artık belimiz inceldi. Bundan dolayı sonuna kadar akapeğ.
 

Geri
Yukarı