Eski dediğiniz gibiStratejik bir coğrafyada bulunup çıkarlarına ters düşen insancıl hamlelerimiz yüzünden. Daha önce savaş uçağı teslimatlarında 1000 tane sıkıntı çıktı. Vermedikleri zamanlar olmuştu hatta çok eskiden. Ama bu haber eski gibi geldi güncel mi?
Asıl mevzu sözde ortağın amacını anlamak konu bununla sınırlı değil gibiEskidi bu konular. S400 çoktan geldi diye biliyorum hatta eskimiştir.
Çok doğru bir bakış açısı ben de aynen bunu düşünüyorum.ABD genel olarak güçlü bir Türkiye görmek istemiyor. Dost gibi gözüküp askeri ambargo uyguluyor. S400 Hindistan'da da var. Hindistan'a F-35 satalım diye öneride bulunmuşlar. S400 işin bahanesi.
Onlara muhtaç olmamamız geçmişte kalacak İnşallah yakın bir gelecekteAlinali cok oldu ama bedeli F-35'ler oldu iste. NATO ulkesi olsak da cok guclenmemizi istemez ABD. Guya NATO ulkesi oldugumuz icin F-35 projesindeki bilgilerin Rusya'ya sizdirilmasini istemedikleri icin bu mesele patlak vermisti ama Hindistan'a herhangi bir yaptirim olmadi bu konuda. Turkiye kendi savas jetini, hava savunma sistemini ve ucak gemisini yaptigi taktirde tam bagimsiz olabilir ancak. Birilerinden bir sey alabilmek icin mecbur ya taviz veriyoruz ya da bazi seylere goz yumuyoruz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.